Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Från semester till workmode

Från semester till workmode

Många återvänder nu till jobbet efter sommarledigheten. Verkligheten kallar, sovmorgon blir ett minne blott och hängmattan byts ut mot kontorsstolen. Här är några tips på hur du underlättar övergången de första jobbveckorna.

Skrivet av Adam Horne
Augusti 18, 2020

Organisera mera

Att komma igång första tiden är svårt, hjärnan är fortfarande på semester och du kan ha svårt att strukturera dig. Efter en semester utan rutiner så vet du kanske inte riktigt vart du ska börja. Ett tips är att skapa en to-do list och prata ihop dig med kollegorna.

Ta inte tag i allting på en gång

Det finns säkert en hel del att ta tag i när du kommer tillbaka på jobbet. Risken är att du kör för hårt och hamnar med en alldeles för stor jobbhög. Ta det lugnt, du vill inte köra slut på all energi direkt efter semestern! Ägna de första dagarna till att gå igenom mejlen, ditt skrivbord och därefter kan du börja prioritera.

Hitta på något med dina kollegor

Har ni varit ifrån varandra under sommaren kan det vara kul att planera in något kul med din arbetsgrupp. Peppa varandra och sprid energin vidare! Prata om hur sommaren har varit och planera hösten så ni har något att se fram emot.

Sätt upp mål som motiverar dig

Använd kalendern och planera den kommande tiden. Fundera ut på vilket sätt du hade velat utvecklas och sätt ett mål som driver den utvecklingen.

Ta korta pauser ofta

En arbetsdag på 8 timmar är inte helt lätt att komma tillbaka till. Se till att du mjukstartar dina första veckor med kortare pauser under dagen. Ta med dig kaffekoppen ut och sitt i 5 minuter eller ta en promenad.

Byt karriär på 12 veckor med Berghs Upgrade

Det här formatet passar dig som är yrkesverksam och vill addera ny kunskap till din befintliga erfarenhet. Du får både praktisk och teoretisk kunskap inom valt område.

Till Berghs Upgrade