Att byta karriär mitt i livet

Det är aldrig försent att byta jobb, bransch eller karriär. Här hittar du några artiklar som kanske kan inspirera dig att våga ta steget.

Skrivet av Berghs School of Communication
Juni 10, 2022

Känns det som att du inte har hamnat rätt där du befinner dig idag, men samtidigt vet du inte riktigt vad du vill. Du är inte ensam om att känna så! Börja med att fundera över dina styrkor och vilka arbetsuppgifter du tycker är roligast. Gör gärna en lista! Fundera därefter på varför du tycker att de är roliga. Ofta kan en styrka användas på flera sätt och i många olika branscher. I vilken yrkesroll skulle du få större användning av det du är bra på och jobba med det du tycker om?

Även du kan byta jobb eller karriär, det är inte försent. Faktum är att just idag är en utmärkt dag att börja fundera ordentligt på vad du egentligen vill göra framöver. Hämta gärna inspiration från de som har läst en utbildning hos oss. Här är några exempel!

Berghs Upgrade – Digital Design/UX fick Kajsa att hitta de saknade pusselbitarna

Kajsa Isenberg ville bygga på sin kunskap och lägga till en ny titel på sitt CV. Här berättar hon om sin bakgrund och 12 intensiva höstveckor på Berghs.

UX-designern som vill bli illustratör

Sanna Tyni bor i Stockholm och jobbar som UX-designer. Här berättar hon om kursen Illustration som hon läste under våren 2022, varför hon valde Berghs och om de kommande planerna.

Ekonomen som blev florist

Här berättar Emilie Jacobsson om karriärbytet, sitt nuvarande jobb som florist och hur kvällskursen Foto Start har kommit till nytta.

Foto: Anette Hamel
Emelie Jacobsson. Foto: Anette Hamel

Tog ett rejält kliv upp när det gäller videoproduktion

Musikalartisten Viktoria Tocca har spelat huvudrollen i The Phantom of the Opera, Broarna i Madison County och Evita. Hon är också producent och har under coronapandemin passat på att kompetens­utveckla sig på Berghs. Här berättar hon om kursen Social Video.

Caroline fyllde på med kunskap och energi

Caroline Adolfsson är en erfaren AD och grafisk formgivare. Våren 2021 gick hon en 15 veckor lång distanskurs i Art Direction. I denna artikel berättar Caroline om detta.

Kursen Content Marketing gav Niklas massor av nya idéer

“Jag har fått en mycket bredare förståelse för hur många olika sorters content det faktiskt finns”, säger Niklas Thornblad. Han bor i Malmö, är fotograf och en av alla de som gått Berghs distanskurs Content Marketing. Här berättar han mer!

Ylva byggde på med Digital Design

Ylva Boske var mellan jobb och passade på att addera ytterligare en dimension i sin roll som designer. Efter utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design fick hon jobb som visuell designer. Läs mer!

Utbildningen ändrade Thomas karriär

Thomas Stolt läste samma utbildning som Ylva. Plötsligt blev han attraktiv på arbetsmarknaden och fick flera jobbförslag. Inspireras av hans resa.

Erfaren journalist adderade PR

Cecilia von Mentzer har lång erfarenhet som journalist i tidningsbranschen. Hon beslöt sig för att läsa kvällskursen Kommunikation och PR för att vidga vyerna och smaka på en bransch hon tidigare bara haft kontakt med från andra sidan. Här berättar hon mer.

Det livslånga lärandet är framtiden

Robin Tapper är pressekreterare på Arbetsmiljöverket. Det senaste året har han gått två kurser på Berghs. Här berättar han mer om detta och varför kompetensutveckling är viktigt för alla.

Mer tips och inspiration

  • Vill du inspireras av fler personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen. Här har vi samlat intervjuer med tidigare kursdeltagare. De berättar exempelvis om kursen, sitt jobb och hur de har fått nytta av sina nyvunna kunskaper.
  • Så här hittar du stipendier för kompetensutveckling!
  • Behovet av ett livslångt lärande har ökat under coronakrisen. Här har vi samlat tips och inspiration till dig som blivit permitterad, är mellan jobb eller funderar på att söka nya utmaningar.
  • Förutom arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av dem vad som är det bästa med just deras jobb.
  • Här hittar du alla Berghs kommande evenemang. Varmt välkommen att anmäla dig!
  • Vi hjälper dig gärna att utvecklas! Här är 5 tips för att hitta rätt kurs.

Foto: Unsplash