Att byta karriär mitt i livet

Det är aldrig försent att byta jobb, bransch eller karriär. Här hittar du några artiklar som kanske kan inspirera dig att våga ta steget.

Skrivet av Berghs School of Communication
Augusti 10, 2021

Känns det som att du inte har hamnat rätt där du befinner dig idag, men samtidigt vet du inte riktigt vad du vill. Du är inte ensam om att känna så! Börja med att fundera över dina styrkor och vilka arbetsuppgifter du tycker är roligast. Gör gärna en lista! Fundera därefter på varför du tycker att de är roliga. Ofta kan en styrka användas på flera sätt och i många olika branscher. I vilken yrkesroll skulle du få större användning av det du är bra på och jobba med det du tycker om?

Även du kan byta jobb eller karriär, det är inte försent. Faktum är att just idag är en utmärkt dag att börja fundera ordentligt på vad du egentligen vill göra framöver. Hämta gärna inspiration från de som har läst en utbildning hos oss. Här är några exempel!

Caroline fyllde på med kunskap och energi

Caroline Adolfsson är en erfaren AD och grafisk formgivare. Våren 2021 gick hon en 15 veckor lång distanskurs i Art Direction. I denna artikel berättar Caroline om detta.

Ekonomen som blev florist 

Här berättar Emilie Jacobsson om karriärbytet, sitt nuvarande jobb som florist och hur kvällskursen Foto Start har kommit till nytta.

Foto: Anette Hamel
Emelie Jacobsson. Foto: Anette Hamel

Kunskapsboost med Influencer Marketing

Lizet Schoultz-Ernelind är Social Media Manager och gick distanskursen Influencer Marketing i våras. Här berättar hon om kursen, att livet är för kort för att inte arbeta med det du älskar och hur det var att plugga på distans.

Ylva byggde på med Digital Design

Ylva Boske var mellan jobb och passade på att addera ytterligare en dimension i sin roll som designer. Efter utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design fick hon jobb som visuell designer. Läs mer!

Utbildningen ändrade Thomas karriär

Thomas Stolt läste samma utbildning som Ylva. Plötsligt blev han attraktiv på arbetsmarknaden och fick flera jobbförslag. Inspireras av hans resa.

Erfaren journalist adderade PR

Cecilia von Mentzer har lång erfarenhet som journalist i tidningsbranschen. Hon beslöt sig för att läsa kvällskursen Kommunikation och PR för att vidga vyerna och smaka på en bransch hon tidigare bara haft kontakt med från andra sidan. Här berättar hon mer.

Mer tips och inspiration

  • Vill du inspireras av fler personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen. Här har vi samlat intervjuer med tidigare kursdeltagare. De berättar exempelvis om kursen, sitt jobb och hur de har fått nytta av sina nyvunna kunskaper.
  • Behovet av ett livslångt lärande har ökat under coronakrisen. Här har vi samlat tips och inspiration till dig som blivit permitterad, är mellan jobb eller funderar på att söka nya utmaningar.
  • Förutom arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av dem vad som är det bästa med just deras jobb.
  • Här hittar du alla Berghs kommande evenemang. Varmt välkommen att anmäla dig!
  • Vi hjälper dig gärna att utvecklas! Här är 5 tips för att hitta rätt kurs.

Foto: Unsplash