Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Häng med på Master Class om Content Marketing ROI!

Den 25 februari är det dags för en mycket spännande master class i Köpenhamn, där temat är "så mäter du return of investment - ROI - på content marketing". En fråga som många kommunikationsavdelningar världen över brottas med just nu. På plats från Berghs hittar vi content-experten Pontus Staunstrup, som rapporterar och sammanfattar.

Februari 22, 2016

En avgörande fråga för allt som görs inom marknadsföring är förstås hur det bidrar till att nå målen, i de flesta fall hur det bidrar till att i slutändan öka försäljningen. En inte mindre delfråga i detta sammanhang är vilket resultat en marknadsaktivitet ger i förhållande till hur mycket den kostat. Detta kallar vi ofta för ROI - return on investment. Det är ett ämne som det skrivits och talats mycket om, men som många företag fortfarande brottas med.

Den 25 februari äger en mycket intressant masterclass rum i Köpenhamn. Den hålls av Rebecca Lieb, känd analytiker som bl.a arbetat på Altimeter Group. Rebecca har haft mycket stor betydelse för både utvecklingen av och definitioner inom content marketing, native advertising och content strategy.

Den masterclass Rebecca håller heter "Så mäter du ROI på content marketing". Det hon kommer att ta upp är bl.a hur företag kan skapa ett ramverk för mätningar, olika KPIer inom content marketing, samt hur man på ett tydligt och konkret sätt kan koppla mätpunkterna till affärsmässiga mål. En fullmatad dag med andra ord, med goda möjligheter att ge svar på utmaningar och frågor många organisationer brottas med.

Om du vill höra Rebecca själv beskriva vad hon ska prata om så kan du titta här:

Från Berghs håll kommer influencer Pontus Staunstrup, som precis utkommit med boken Content Marketing för alla, att delta i masterclassen.  Pontus kommer att rapportera live via twitter och delar sedan med sig av det han fångat upp genom en serie spaningar på Berghs.se. Pontus utlovar en hel del konkreta insikter som går att omsätta direkt i din verksamhet.

Är du intresserad av Content marketing och vill lära dig mer genom en kurs?

Tveka då inte utan ta en titt på Berghs kurser inom Content marketing.

Content marketing online (här hittar du dessutom en intervju med kursansvarige!)

Content marketing professional