Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

“Har fått med mig otroligt mycket”

Abigail.Hellström

Abigail Hellström läste en intensivkurs i produktions­ledning våren 2018. Hon valde denna kurs för att få förståelse för det arbete som hennes medarbetare utför, så att hon som ledare ska kunna stötta och rusta teamet på bästa sätt vid rätt tillfälle. Här berättar Abigail om kursen och vad hon tog med sig hem till teamet.

Hej Abigail! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är grundare och ägare till Ström Creative som är en kreativ byrå som designar och bygger varumärken och digitala produkter. Vi finns både i Sverige och Spanien, med kunder runtom i Europa. Förutom Ström Creative så driver jag även andra företag och ansvarar för det operativa arbetet och HR-frågor. Jag har min bakgrund inom grundskolans värld där jag har arbetat som lärare och rektor. 2012 började jag och min man att driva företag som bisyssla, vilket var både spännande och roligt och 2015 beslutade vi oss att på heltid ägna oss åt företagandet.

Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

Det som fick mig att söka kursen Produktions­ledning var behovet av få konkret förståelse för det arbete som mina medarbetare står i dagligen, så att jag som ledare ska kunna stötta och rusta teamet på bästa sätt vid rätt tillfälle.

Berätta gärna om hur en dag på ditt jobb kan se ut!

När man driver flera företag så är ingen arbetsdag den andra lik, det blir långa innehållsrika dagar, något jag tycker är roligt och trivs med. Men på Ström Creative så börjar varje dag med en gemensam ”Daily” där alla är med, både från Gijon i Spanien och Stockholm. Daily är ett kort möte, där alla i teamet berättar hur vi mår, vad vi gör och vad vi behöver hjälp med, vi tar även upp övriga frågor som är relevanta för vårt operativa dagliga arbete. Sen rullar arbetet igång! Därefter kan min dag bestå av både interna och externa möten, mycket strategiskt utvecklingsarbete, administration, fika, skratta och att bistå teamet med det som behövs.

Motsvarade kursen dina förväntningar? Vad fick du med dig?

Ja, mer än förväntat! Har fått med mig otroligt mycket, framför allt nya insikter och många bra dokument!

Hur var lärarna?

Mycket inspirerande, jordnära och kunniga inom området.

Var det något av lektionstillfällena som kändes extra givande och isåfall varför?

För min del så var varje lektionstillfälle mycket viktigt, men som företagare så var självklart juridiken, offertskrivande och att få lära mig att beräkna tid & kostnader några av delarna som jag anser var extra givande.

Vill du också gå en kurs på Berghs?

Vi har ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Vad tycker du var roligast på kursen?

Roligast var diskussionerna som vi hade utifrån undervisningen kopplat till det verkliga livet. För mig var det guld att få lyssna på klasskompisarnas frågor, erfarenheter, tips, råd och det som de brottades med.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Jag känner mig säkrare i min roll, och framförallt så har jag fått mer förståelse för medarbetarnas arbetssituation vilket i sin tur hjälper mig att bli en bättre ledare, vilket var ett av mina stora mål med kursen. Jag tycker att kursen har gett mig verktyg som hjälper mig att på ett enklare sätt identifiera både behov och tillgångar som finns i verksamheten.

Produktions­ledning är en av Berghs populära intensivkurser. Välkommen att läsa mer och ansöka här! Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.