Artiklar

5 kurser för dig som vill utveckla ditt ledarskap

Oavsett om du jobbar som projektledare, art director, marknadsansvarig, strateg eller någon annan roll inom kommunikation, så finns det en kurs som passar dig. Ledarskap kan vara många olika saker, som att bli bättre på att leda möten och workshops eller driva ett strategiarbete framåt. Här är fem kurser som vässar ditt ledarskap.

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg

Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.

Kreativt ledarskap

Allt fler organisationer vill bli mer kreativa. Men hur gör man för att skapa utrymme för kreativitet, och få fler att bidra i idéarbetet? Den här kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av hur kreativa processer fungerar, och vill utveckla ett ännu bättre kreativt ledarskap baserat på samskapande och lärande.

Facilitering

Det finns flera olika vägar att gå när en idé ska bli verklighet. Att facilitera är att använda ett medvetet ledarskap och en involverande kommunikation. Genom att använda olika övningar och uppgifter kommer en grupp på att effektivt sätt att nå sitt syfte och sina mål. Allt det här får du lära dig i denna intensivkurs.

Communication Management
Du som har siktet inställt på att bli kommunikations­chef och behöver fördjupa dina kunskaper ytterligare har chansen nu. Denna kurs ger dig ett helhetsperspektiv och de insikter, inspiration och färdigheter som behövs i ditt dagliga arbete.

Kriskommunikation

När en kris bryter ut, är tid en bristvara. Många olika delar behöver snabbt komma på plats och samordnas, som att löpande analysera läget och kommunicera med en lång rad målgrupper, både internt och externt. Med rätt kunskaper och verktyg kan du fokusera på rätt saker och bibehålla förtroendet genom stormen.

Kolla in hela kursutbudet hos Berghs. Här är svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.