Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Kellogg's Walk Up kammade hem storpris i Norge

kellogscaseberghs

Det stannade inte vid tre nomineringar i Gulltaggen i Oslo för Berghs studenter i vår. Med caset Kellogg's - Walk-Up kammade studenterna Petter Swanberg, Simon Lublin och Martin Noreby hem den stora vinsten "Best Nordic Student Work". Här berättar de om sin idé som tog dem hela vägen till prispallen.

Maj 31, 2017

Tidigare i vår kunde Berghs stolt meddela att tre studenter blivit trefaldigt nominerade i den norska reklamtävlingen Gulltaggen, som gick av stapeln i april. Ett av casen, Kellogg's Walk Up, kammade hem den stora vinsten Best Nordic Student Work. Studenterna bakom lösningen är Petter Swanberg, Simon Lublin och Martin Noreby, som berättar om sin idé:

I vårt case tacklar vi två olika problem med samma lösning. Det har länge snackats om hur mycket tid vi spenderar på våra telefoner, vilket vi visserligen inte tycker är ett så stort problem, eftersom mobilen i de allra flesta fall är en jättebra och viktig del av livet. Men på senare tid har fler och fler fastnat i sängen, scrollandes på sina smartphones. Och inte nog med att det pajar mångas morgonstund, det påverkar också de som vanligtvis äger morgonen - frukosttillverkarna. Därför tog vi fram lösningen Walk-Up! för Kellogg’s - en väckarklocka som garanterat tar dig från sängen till köket.

Vinsten motiverades av juryn med orden:

"Dette caset løser et åpenbart problem, ved å bruke tilgjengelig mobilteknologi på en ny måte. Denne ideen er både realiserbar og nyttig. En strålende  idé  som fungerer i alle markeder, for en hyperkommersiell aktør – som burde løpe og kjøpe denne ideen asap. Frokost er dagens viktigste måltid og denne jobben gjør at morgenstund har gull i munn – eller gull i student som det også heter. Gratulerer til Kelloggs Walk Up." 

 

Om sin vinst säger gruppen:

Det är alltid kul att vinna, och vi är förstås superglada för detta. Från början hade vi inga tankar på att tävla med det här caset utan gjorde det mest för skojs skull, därför är det lite extra roligt. Och om man dessutom ska vara ett år för sen på den norska bollen så känns det ”supergøy”