Artiklar

Kursen Communication Management firar 10 år

10år_kursenCommunicationManagement

Andris Zvejnieks har lett kursen Communication Management på Berghs i 10 år. Han blev nyfiken på vilka som gick kursen 2013, på den tiden då skolan huserade på Sveavägen, och bestämde sig för att kontakta deltagarna för en återträff. Här har vi pratat med några av dem om hur de har haft nytta av kursen och vad de jobbar med nuförtiden.

Skrivet av Anette Hamel
December 8, 2023

Kvällen den 14 november 2023 sammanstrålade merparten av de gamla klasskamraterna från hösten 2013 och Andris i Berghs nya lokaler i Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Efter en kort rundvandring i huset begav de sig till en närliggande restaurang för att prata gemensamma minnen och uppdatera varandra om vad alla gör nu. Vi passade på att fråga några av dem var de jobbade 2013 och hur de har haft nytta av kursen.

Lars Prinz, Enhetschef kommunikation, Lantmäteriet

– 2013 var jag Kommunikationsstrateg på Trafikverket. Den största behållningen av kursen, förutom alla kunniga och duktiga föreläsare vi hade, var det erfarenhetsutbyte vi hade inom gruppen. Det var mycket värdefullt att få kunskap om hur andra organisationer och branscher arbetade med kommunikation. Mycket av de insikterna gick ju att applicera i den kommunikationsverksamhet som jag då befann mig i.

Magnus Backteman, Head of Marketing & Communications at Linde Sweden

– År 2013 var jag på PwC Sweden som Head of Online Marketing & Communications. Kursen gav mig en värdefull inblick i nästan alla områden inom kommunikation. Jag var vid tillfället rätt ny i min roll och mitt område, så för mig var det extra nyttigt. Dock nu, med lite mer egen erfarenhet, hade den nog gett än mer. Vi var ett bra blandat gäng och det var alltid värdefulla diskussioner i klassrum och på rast. Och line-upen på föreläsarna var genomgående fantastisk.

Elena Aylott, Founder och CEO Aylott Group, ex-VP Global Communications och Employee Experience, Oriflame Cosmetics

– 2013 arbetade jag som Global Communications Lead. Efter kursen insåg jag att Oriflame saknade en internkommunikationsavdelning, något jag föreslog och senare hjälpte till att upprätta. Detta blev början på min resa inom kommunikation på Oriflame som kulminerade i rollen som VP Global Communications and Employee Experience. Idag driver jag ett eget konsultföretag inom kommunikation- och HR sektorn, allt tack vare de kunskaper och erfarenheter jag fick från kursen på Berghs.

  • Det mest värdefulla var att jag kunde tillämpa allt jag lärde mig direkt. Under uppbyggnaden av vår internkommunikationsavdelning blev kursens konkreta innehåll oerhört användbart. Jag inspirerades också av Andris, särskilt hans sätt att leda kursen. Metoder som lägereldssamtal och inledande check-ins i möten har jag tagit till mig och använder flitigt. Dessa har blivit ovärderliga verktyg i mitt arbete. Som kommunikatör och ledare.
  • Även om jag haft kontakt med många av de andra deltagarna genom sociala medier och haft sporadiska luncher var återträffen något alldeles speciellt. Det kändes som att återförenas med familjemedlemmar man inte sett på länge. Tiden vi spenderade tillsammans under kursen och den förtroliga atmosfären som Andris skapade gjorde att vi kom varandra nära. Denna gemenskap kändes stark även under återträffen. Vi hade en otroligt trevlig tid tillsammans och det känns nu som att vi kommer att umgås mer – även privat. Ett stort tack till Andris för det.
Andris-Zvejnieks

Andris Zvejnieks, kursansvarig

– På återträffen delade vi erfarenheter av vardagsnära och mer livsomvälvande slag. Livet är inte bara jobb och det som sker privat påverkar jobbet och vice versa. Det är mer uppenbart för oss alla tio år efter 2013. Det här var som den bästa kombon av lägereldssamtal och ”Stjärnorna på slottet”. Jag är positivt överraskad av den fina responsen och har även kollat med klassen från våren-13 om de också vill ses igen på Berghs.

Event på Berghs

Här hittar du alla Berghs kommande evenemang. Ibland i våra lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, ibland online.

Läs mer och anmäl dig!

På bilden: 
Bakre raden från vänster: Andris Zvejnieks, Niklas Palmklint, Lars Prinz, Charlotte af Klercker. Främre raden från vänster: Magnus Backteman, Catharina Henriksson, Elena Aylott, Carina Persson

Vill du också gå en kurs på Berghs? Läs om Communication Management. Andris har även en intensivkurs som heter Kommunikations­chefens viktigaste verktyg.