Artiklar

Experternas bästa poddtips

Hörlurar

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll? Några av Berghs kursansvariga har valt ut kommunikativa poddtips perfekt lämpade för lunchpromenaden!

Skrivet av Anette Hamel
Maj 18, 2023

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll?

– Vi båda tipsar nog helst om den fullkomligt galet spännande podden Darknet Diaries om hackers, opsec och allt sånt. Det kan bli en lång lunchpromenad, men det är det värt.

Deeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt
Deeped_SarahLB

Sounds like a cult utforskar och dissikerar kultliknande kulturella och sociala grupper på ett informativt och roligt sätt. Allt från AI, Burning man och Taylor Swift särskådas ur ett psykologiskt och sociologiskt perspektiv. En riktigt spetsig, tillväxtfokuserad marknadsföringspodd jag också gillar är B2B Revenue Vitals.

Christina Norling

– Jag jobbar ju med kriser och är väldigt förtjust i P3 Dystopia. Välresearchade och medryckande avsnitt om tänkbara samhällskriser: solstormar, kärnvapenkrig, dricksvattnet tar slut, klimatpåverkan, det sjätte massutdöendet … Det finns hur mycket som helst, det ena mer spännande och tankeväckande än det andra.

Helena Söderblom
Helena.Söderblom

* Om det är framförallt jobbrelaterat så är The Allan McKay Podcast relevant - samtal med kreatörer inom vfx och motion graphics.

* The Vergecast ger den bästa och djupaste och nördigaste teknikbevakningen. Minns med värme deras specialavsnitt i julas om HDMI 2.1.

* Decoder är Nilay Patels, från The Verge, intervjupodd där han samtalar med beslutsfattare inom teknik och internet. 

* Reply All har ju tyvärr lagt ner men det finns mängder av otroliga avsnitt att upptäcka som #158 The case of the missing hit. Crypto Island görs av en av programledarna från just nämnda Reply All - en djupdykning i den bisarra världen som är krypto.

* Click Here är djupdykningar inom teknik.

* Are We On Air? är ett mysigt intervjuformat där Arman Naféei intervjuar världens största artister och kreatörer utifrån deras favoritlåtar.

Vill också slå ett slag för Dissect, The Rewatchables, P3 Soul, Värvet, Söndagsintervjun, Fördomspodden och Filip & Fredrik som alla är mästerliga.

Martin Löfqvist
Martin.Löfqvist.Berghs

The Knowledge Project! Health for Wealth, och såklart Dialog som jag hade glädjen att programleda och där jag fick intervjua så många grymma personer.

Malin Ingevall
Malin.Ingevall

– För dig som vill förstå hur världens mest framgångsrika företag tänker och strukturerar sina affärsmodeller är poddarna Masters in BusinessThe Knowledge Project och d.MBA ett måste. I dessa poddar får du bland annat träffa några världens mest innovativa företagsledare – som delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar när det kommer till hur du bäst designar din affär.

Jimmy Larsson
Jimmy.Larsson

– Jag faciliterar förändringsarbeten. Förståelsen för olika verkligheter är en riktigt bra sak att vara nyfiken på då. Jag lyssnar gärna på poddar som Soluret, Dumma människor, Raseriet och I mörkret med.

Charlotta Rydholm
Charlotta.Rydholm

– Jag lyssnar en hel del på poddar. Jag kan inte säga att det finns en direkt koppling till evenemangsbranschen, men jag lyssnar mycket gärna på podden Momentum med Per Schlingmann och Kjell A Nordström. Det ger mycket intressanta infallsvinklar på olika samhällsfenomen som på olika sätt påverkar våra kunder och deras vardag och förutsättningar.

tommy-brotte-berghs

– Som visuell kreatör är det fantastiskt spännande att titta på Its nice that där man kan se internationell samtida spaning på design, illustration och animation. Även höra på grymt spännande Its nice that podcast och lyssna på 1# illustratören Christoph Niemann.

Annika Sköld
annika-skold-berghs

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Frågor? Chatta gärna med oss!

5 tips för att hitta rätt kurs

– Jag kan varmt rekommendera Tony Hammarlunds podd Digital marknads­föring. Tony försöker verkligen gå på djupet kring många olika delar av marknads­föring och gör det på ett mycket bra sätt. Man lär sig mycket i varje avsnitt, eftersom han lyckas bjuda in riktigt duktiga gäster. Flera av dem är för övrigt lärare här på Berghs.

Pontus.Staunstrup

– Det är ganska många och varierar lite över tid och just nu är det bl.a. Stereotyperna, The Brainy BusinessThe So What from BCG, Uncensored CMO, Breakit, Resumé Insikt och Sweathead.

Annika Rehn Frobell
annika-rehn-berghs

– Jag lyssnar gärna på UX Podcast. där James och Per har lyckats samla intressanta ämnen och gäster två gånger i månaden i 10 år. Utöver den så gillade jag Mike Monteros "Let's make mistakes" – den är tyvärr avslutad, men du kan hitta guldkorn i arkivet där.

Johan.Ågren

- Några av poddarna jag lyssnar på är Leadermorphosis, Brave New Work och Freeridepodden.

Anna.Romson

Darknet Diaries för internethistorier som gör en lika paff varje gång. You Made It Weird för djuplodande - och roliga! - samtal om vad det egentligen betyder att finnas i universum. 

Här hittar du Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.