Experternas bästa poddtips

Hörlurar

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll? Några av Berghs kursansvariga har valt ut kommunikativa poddtips perfekt lämpade för lunchpromenaden!

Skrivet av Anette Hamel
Oktober 13, 2022

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll?

Deeped_SarahLB
Deeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt

– Vi båda tipsar nog helst om den fullkomligt galet spännande podden Darknet Diaries om hackers, opsec och allt sånt. Det kan bli en lång lunchpromenad, men det är det värt.

Helena.Söderblom
Helena Söderblom

– Jag jobbar ju med kriser och är väldigt förtjust i P3 Dystopia. Välresearchade och medryckande avsnitt om tänkbara samhällskriser: solstormar, kärnvapenkrig, dricksvattnet tar slut, klimatpåverkan, det sjätte massutdöendet … Det finns hur mycket som helst, det ena mer spännande och tankeväckande än det andra.

Edit.Brunner
Edit Brunner

– Jag vill tipsa om tre korta poddar som ger en bra och snabb överblick över media- och nyhetsuppdateringar: Under 15, NomoFomo och The Daily.

Martin.Löfqvist.Berghs
Martin Löfqvist

* Om det är framförallt jobbrelaterat så är The Allan McKay Podcast relevant – samtal med kreatörer inom vfx och motion graphics.

* The Vergecast ger den bästa och djupaste och nördigaste teknikbevakningen. Minns med värme deras specialavsnitt i julas om HDMI 2.1.

* Decoder är Nilay Patels, från The Verge, intervjupodd där han samtalar med beslutsfattare inom teknik och internet. 

* Reply All har ju tyvärr lagt ner men det finns mängder av otroliga avsnitt att upptäcka som #158 The case of the missing hit. Crypto Island görs av en av programledarna från just nämnda Reply All – en djupdykning i den bisarra världen som är krypto.

* Click Here är djupdykningar inom teknik som jag nyss upptäckt.

* Are We On Air? är ett mysigt intervjuformat där Arman Naféei intervjuar världens största artister och kreatörer utifrån deras favoritlåtar.

Vill också slå ett slag för Dissect, The Rewatchables, P3 Soul, Värvet, Söndagsintervjun, Fördomspodden och Filip & Fredrik som alla är mästerliga.

Pontus.Staunstrup
Pontus Staunstrup

– Jag kan varmt rekommendera Tony Hammarlunds podd Digital marknadsföring. Tony försöker verkligen gå på djupet kring många olika delar av marknadsföring och gör det på ett mycket bra sätt. Man lär sig mycket i varje avsnitt, eftersom han lyckas bjuda in riktigt duktiga gäster. Flera av dem är för övrigt lärare här på Berghs.

Charlotta.Rydholm
Charlotta Rydholm

– Jag faciliterar förändringsarbeten. Förståelsen för olika verkligheter är en riktigt bra sak att vara nyfiken på då. Jag lyssnar gärna på poddar som Soluret, Dumma människor, Raseriet och I mörkret med.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Frågor? Chatta gärna med oss!

5 tips för att hitta rätt kurs
annika-rehn-berghs
Annika Rehn Frobell

– Det är ganska många och varierar lite över tid och just nu är det bl.a. Stereotyperna, The Brainy BusinessThe So What from BCG, Uncensored CMO, Breakit, Resumé Insikt och Sweathead.

Malin.Ingevall
Malin Ingevall

The Knowledge Project! Health for Wealth, och såklart Dialog som jag hade glädjen att programleda och där jag fick intervjua så många grymma personer.

Johan.Ågren
Johan Ågren

– Jag lyssnar gärna på UX Podcast. där James och Per har lyckats samla intressanta ämnen och gäster två gånger i månaden i 10 år. Utöver den så gillade jag Mike Monteros ”Let’s make mistakes” – den är tyvärr avslutad, men du kan hitta guldkorn i arkivet där.

Anna.Romson
Anna Romson

– Några av poddarna jag lyssnar på är Leadermorphosis, Brave New Work och Freeridepodden.

David Larsson

– Darknet Diaries för internethistorier som gör en lika paff varje gång. You Made It Weird för djuplodande – och roliga! – samtal om vad det egentligen betyder att finnas i universum. 

Här hittar du Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.