Experternas bästa poddtips

Hörlurar

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll? Berghs kursansvariga har valt ut kommunikativa poddtips perfekt lämpade för hängmattan eller lunchpromenaden!

Skrivet av Anette Hamel
Juli 14, 2021

Vilka poddar lyssnar du på i din yrkesroll?

 

Edit.BrunnerEdit Brunner, distanskurserna Digital PR och Influencer Marketing
– Jag vill tipsa om tre korta poddar som ger en bra och snabb överblick över media- och nyhetsuppdateringar: Under 15, NomoFomo och The Daily


Fredrik.Heghammar.BerghsFredrik Heghammar, intensivkursen Leda innovationsprocesser

– Jag lyssnar mycket podd. När det kommer till jobbrelaterade poddar så rekommenderar jag: Health for Wealth, Honeypot, HBR Ideacast (Harvard Business review), How I built this, Planet Money (NPR) och Gradvall+ Magnus.

Karin.ErikssonKarin Eriksson, distanskursen Digital kommunikation Start
– Jag lyssnar gärna på Clubhouse-rum när jag är ute och går. Vissa rum är endast engångstillfällen och då kan man ha tur att hitta intressanta samtal. Till exempel när några kriskommunikationsexperter intervjuade Astra Zenecas Nordiska PR-chef om deras krisarbete under coronapandemin. Ett favoritrum, som är stående, är Tech News around the World som tar upp nyhetsrubriker runt om i världen. Det diskuteras fritt kring rubrikerna och även andra aspekter som tex etik och moral. Det är spännande att få höra vad som är på gång i andra delar av världen.

Helena.SöderblomHelena Söderblom, distanskursen Kriskommunikation
– Jag jobbar ju med kriser och är väldigt förtjust i P3 Dystopia. Välresearchade och medryckande avsnitt om tänkbara samhällskriser: solstormar, kärnvapenkrig, dricksvattnet tar slut, klimatpåverkan, det sjätte massutdöendet … Det finns hur mycket som helst, det ena mer spännande och tankeväckande än det andra.

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknads­kommunikation
Sökpodden – när jag vill nörda ner mig i något specifikt inom SEO.
Digitalpodden – från di digital, hålla koll i digitala affärsvärlden.
Hälso- och sjukvårdspodden – eftersom jag jobbar fulltid med e-hälsa.

 

Charlotta.RydholmCharlotta Rydholm, intensivkursen Facilitering
– Jag faciliterar förändringsarbeten. Förståelsen för olika verkligheter är en riktigt bra sak att vara nyfiken på då. Jag lyssnar gärna på poddar som Soluret, Dumma människor, Raseriet och I mörkret med.

 

Deeped_SarahLBDeeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt, intensivkursen Bygga varumärke i sociala medier
– Vi båda tipsar nog helst om den fullkomligt galet spännande podden Darknet Diaries om hackers, opsec och allt sånt. Det kan bli en lång lunchpromenad, men det är det värt. 

annika-rehn-berghsAnnika Rehn Frobell, distanskursen Insiktsdriven strategi
– Det är ganska många och varierar lite över tid och just nu är det bl.a. Stereotyperna, Breakit, Resumé Insikt, Sweathead och Filosofiska rummet.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Malin.IngevallMalin Ingevall, intensivkursen Produktionsledning
The Knowledge Project! Health for Wealth, och såklart Dialog som jag hade glädjen att programleda och där jag fick intervjua så många grymma personer.

 

Anna.RomsonAnna Romson, dagkursen Kreativt ledarskap
– Några av poddarna jag lyssnar på är Leadermorphosis, Brave New Work och Freeridepodden.

 

Johan.ÅgrenJohan Ågren, dagkursen UX Product Development och distanskursen UX Product Development
– Jag lyssnar gärna på UX Podcast. där James och Per har lyckats samla intressanta ämnen och gäster två gånger i månaden i 10 år. James föreläser även på ”min” kurs vilket gör det hela ännu roligare. Utöver den så gillade jag Mike Monteros ”Let’s make mistakes” – den är tyvärr avslutad, men du kan hitta guldkorn i arkivet där.

 

Här hittar du Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.