Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Maria Segevret föreläser om operativ projektledning

mariasegevret
Januari 7, 2011
Vem är du?
Jag är Maria Segevret, jobbar som projektledare på Syrup Sthlm sen 5 år tillbaka. Kommer ursprungligen från Falun i Dalarna, har läst Design & Technology på Hyper Island för väldigt länge sedan. Har fortfarande ett stort intresse av formgivning och design men trivs bättre i den operativa, guideande rollen i mitt jobb. Jag tycker det är superkul att träffa och föreläsa för elever och känna att jag faktiskt kan svara på en del av deras funderingar kring yrkesrollen som operativ projektledare.
Vad kan du tillföra som föreläsare?
Koppling och historier från verkligheten, alltså det som skiljer utbildning från yrkeslivet, det skarpa läget och relationen man har med kunden, teamet och sin arbetsgivare.
Hur ser du på produktionsledarrollen?
Innebörden av produktionsledning och projektledning skiljer sig ofta mellan byråer, beroende på uppdragens storlek, kundens behov och strukturen på byrån. Grundläggande kan man väl säga att ansvarsfördelningen är tyngre på Projektledaren, framförallt initial i projektet tillsammans med planner, strateg och CD, samt för ekonomi och budget. Ansvar för genomförande, leverans och kvalitetssäkring ligger hos Produktiosledaren, och eftersom det är vad vi leverar som i slutändan har störst betydelse är det en oerhört viktig roll.