Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

NK Företagarförening tog hjälp av Berghs med digital stämma

Det här året har utmanat många företag och organisationer att ställa om till digitala lösningar. NK Företagarförening som i vanlig ordning håller sina stämmor i stora lokaler två gånger per år behövde tänka om. Tillsammans med Berghs expertis producerades stämman digitalt med önskad effekt som mycket gott resultat. Anna Engmar-Lundgren, vice ordförande NK Företagarförening, berättar mer om samarbetet här!

Hej Anna! Berätta om ert behov.

– NK Företagarförening håller stämma för medlemmar två gånger per år, vi samlas vanligtvis ca 70 personer i en åhörarsal på exempelvis Tändstickspalatset i Stockholm. En stämma innehåller flera presentationsdelar, omröstningar och paus med fika och nätverkande bland de företagare som har verksamhet i något av NK-varuhusen. Men pågrund av pågående pandemi så behövde vi hjälp med att minska formatet i tid samt hjälp att sända digitalt till de av våra medlemmar som anmälde sig. Målet var att skapa engagemang trots att vi inte samlades fysiskt.

Vad fick er att välja Berghs?

– Vi har arbetat med Berghs i några tidigare projekt, bland annat med facilitering och varit väldigt nöjda med samarbetet. Berghs VD Camilla Wallander ingår i vårt nätverk då hon tidigare var Marknadschef på Nordiska Kompaniet.

Vad fick ni för hjälp av Berghs?

– Vi fick hjälp med att sätta upplägget för de två timmarna, en kreativ dialog om vad som skulle bli bäst. Utöver det fick vi coaching för de två personer från oss som skulle leda stämman, otroligt nyttigt och inspirerande. Vi sände hela stämman från en studio på Berghs, vilket innebar att vi tillsammans tog beslut om studions utformning men i övrigt så skötte Berghs resten med ljud, ljus, kameror och digital sändning. Vi använde Berghs Zoom-licens med allt vad det innebar.


 

Hur var det att jobba med Berghs i det här projektet?

– Vi är jättenöjda på alla sätt. Vi har lärt oss mycket och haft en prestigelös och fin dialog i hela projektet. Vi har känt oss trygga med att stämman skulle bli bra och väl genomförd och därmed kunnat fokusera på att skapa innehåll istället.

Vilka lärdomar tar ni med efter detta?

– Att man ska ta hjälp med det man inte är proffs på själv och därmed kunna lägga fokus på innehåll och leverans. Och att det är många små detaljer att tänka på, och leverans på dessa skapar ett proffsigt resultat.

Har ni tips till andra som vill ställa om till digitala möten och träffar?

– Våga testa! Och använde en erfaren samarbetsparter för att lära er mer!


Har din organisation ett behov som vi kan hjälpa er med?

Vi vill ge er personlig och professionell hjälp att designa ett upplägg som möter era behov.

Till våra erbjudanden