Sista ansökningsdag är 9 augusti

Berghs Upgrade – Digital eventproducent

Distans
Professional
 • Design av digitala event
 • Presentationsdesign och storytelling
 • Genomförande av event, workshops och möten

Bredda din kompetens inom området digital eventproduktion! Behovet att kunna producera och genomföra digitala event och möten har aldrig varit större än nu. På programmet Digital eventproducent gör du under 12 veckor en djupdykning i design, planering och genomförande av digitala event!

27 sep - 17 dec

Sista ansökningsdag är 9 augusti
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner måndagar 13-16, onsdagar 9-12 och fredagar 10-11 (avvikelser kan förekomma).
Egna studietimmar:
ca 6 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om utbildningen

Behovet att kunna producera och genomföra digitala event och möten har aldrig varit större än nu. Det sker en ökning av denna typ av kommunikation både internt i ett företag och i den externa kommunikationen. Internt i organisationer spelar den en avgörande roll vid innovation, förändrings- och förankringsarbetet. Eventen flyttar in i den digitala världen och sker ofta ”live” vilket ställer krav på ökad professionalitet.

Utbildningen Digital eventproducent innehåller integrerad kunskap att designa, planera och genomföra digitala event och möten. Arbetsmarknaden för en Digital eventproducent blir bredare när företag förstår affärsnyttan av att själva skapa digitala event och möten.

Programmet innehåller följande kurser:

 • Berghs DEV – Berghs DEV syftar till att utveckla sin professionella roll och reflektera över sin lärprocess.
 • Facilitering av möten och workshops – verktyg och metoder för att skapa delaktighet och processer för att stärka förmågan att designa och leda virtuella möten.
 • Presentationsdesign – kunskap och övning kring presentation och införsäljning för att kunna övertyga kunder och stakeholders.
 • Format och Storytelling – verktyg och processer att skapa en historia som berör och engagerar.
 • Producera och distribuera – kunskap av praktisk event- och mötesproduktion inklusive viktiga detaljer som gör att ett virtuellt möte kan blir en fantastisk upplevelse.

Vem är utbildningen för?

Kursen riktar sig till etablerade event- och produktionsledare eller kommunikatörer med 2 års arbetslivserfarenhet inom event, reklam, marknadsföring eller kommunikations­branschen som behöver bredda sin yrkeskompetens med Digital event- och mötesproduktion.

Genom uppdaterad kompetens inom området ges du möjligheten att efter utbildningens slut kunna söka uppdrag som digital eventproducent, facilitator eller event designer. Du kommer också att bredda dina kontakter i branschen under utbildningens gång.

Pedagogisk modell

Berghs pedagogik är praktiskt baserad med yrkesverksamma lärare och casebaserade uppgifter att lösa individuellt eller i grupp. Pedagogiken bygger på samtalet med ett ansvar för sitt eget såväl som gruppens lärande. Vår metodik handlar om att praktiskt lösa uppdrag, presentera lösningar, få feedback och reflektera. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor. Den första veckan startar med kursen Berghs DEV som ger dig verktyg att förstå sig själv, och därmed andra bättre. Att förstå sin lärandestrategi något vi jobbar med under hela utbildningen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens och minst 2 års arbetslivserfarenhet inom event, reklam, marknadsföring eller kommunikations­branschen.

Skicka också med

Till ansökan bifogas en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) med en motivation till varför du söker just den här utbildningen. Du ska även bifoga en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten (CV).

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast 1 vecka efter sista ansökningsdag

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
56 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
45 000 kronor

Tillkommande kostnader

Du behöver ha egen dator

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

27 sep - 17 dec

Sista ansökningsdag är 9 augusti
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner måndagar 13-16, onsdagar 9-12 och fredagar 10-11 (avvikelser kan förekomma).
Egna studietimmar:
ca 6 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Programansvarig

Svea.FröjdSvea Fröjd, Producer inom media och event och Senior Project manager. Genom att ha arbetat med TV sedan 1997 och event sedan 2004 har Svea skapt en gedigen kunskap i TV- och eventproduktion. Svea har de senaste åren producerat livestreaming och digitala lösningar för olika kunder.

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform där kursstarten sker och genomförs i videokonferens.

Vad kommer jag att lära?

 • Kunskap i att planera och facilitera möten och workshops online
 • Iterativt arbeta fram en berättelse med dramaturgi och scenbygge
 • Nyttja storytelling internt och extern i kommunikation
 • Presentationsteknik och retorik, berätta en engagerande historia som berör
 • Presentera konkret med hjälp av olika verktyg
 • Producera rörlig bildproduktion för digitala event och möten
 • Distribuera event och möten på digitala plattformar
 • Hålla digitala möten/event i videokonferens verktyg
 • Interagera med publik för att öka engagemang och inlärning
 • Pre-produktion, inspelning i filmstudio och postproduktion

Att läsa på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera från var du vill. Denna utbildning är helt online genom vår läroplattform Canvas och videoverktyget Zoom. Där kan lärarna genomföra föreläsningar live och säkerställa samtal i grupper i enlighet med vår pedagogik. Detta i kombination med att det finns förinspelat material och uppgifter att lösa. Varje vecka har vi två till tre schemalagda lektioner.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Om du har specifika frågor kring utbildningen Digital eventproducent, vänligen kontakta Lisa Koikeroinen på lisa.koikeroinen@berghs.se