Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Nytt tillvalsämne inom Berghs Bachelor: UX

UX_elective

Nyhet inom Berghs Bachelor: från och med hösten 2017 kan studenter inom Berghs internationella program Bachelor välja UX som elective (tillvalskurs) under den första terminen på Sveavägen i Stockholm. Därefter väntar två eller tre spännande år i USA eller Australien.

Berghs Bachelor är vårt internationella program där du läser en termin på Berghs i Stockholm för att sedan bege dig ut i världen och ta en bachelor's degree inom kommunikation på något av våra partnersuniversitet i Sydney, Perth eller San Francisco. Till hösten 2017 erbjuder Berghs Bachelor en ny inriktning genom tillvalsämnet UX. Nu väljer alltså sökande mellan att spetsa in sig på copywriting, strategisk marknads­kommunikation, grafisk design eller UX.

Marie Alani, Program Director på Berghs Bachelor, berättar om nyheten.

Hej Marie! Varför har ni lagt till UX som ny elective inom Bachelor?

Vi ser att det är ett framtidsområde som växer. Det blir allt viktigare för företag att förstå kunden och deras upplevelse, även digitalt. Det är viktigt både för att kunna designa bra kommunikation men även för att kunna lägga upp en bra strategi för kundrelationen. Flera av våra Bachelor-studenter är också intresserade av detta ämne och väljer att läsa vidare på t.ex. Academy of Arts program Web Design and New Media eller Game Development där det är avgörande att förstå UX design.

Vad innebär egentligen en elective? Måste man välja redan vid sökstadiet?

Alla studenter som läser Berghs Bachelor läser 5 kurser under sin termin på Berghs. En av dessa kurser är en “elective” eller en inriktningskurs, som man får välja själv. Man kan välja mellan Copywriting, Strategic Communication, Graphic Design eller UX Design. Man anger vilken av dessa inriktningar man är mest intresserad av att läsa redan när man söker. Men vi pratar igenom alternativen med dem som kallas till intervju för att säkerställa att de känner att de väljer rätt inriktning baserat på intresse och framtida studie- och yrkesplaner.

 

Sista ansökningsdag för Berghs Bachelor med start HT2017 är den 20 april. Välkommen till din internationella resa!