Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Organiskt och färgstarkt manér pryder Stockholm under Berghs Grad Show

addxgrafik

Berghs slututställning går under namnet AddX, ett sinnesexperiment som vill lyfta styrkan i det mänskliga, i framtidens kommunikation. Det grafiska uttrycket är en tolkning av faktiska bilder på nervtrådar som kommer synas runt om i Stockholm under helgen för slututställningen.

Med inspiration från det mänskliga och utgångspunkt i synapser har Studentbyrån arbetat fram identiteten för årets Grad Show. Det grafiska går i en varierad form av trådar, vars färgpalett är hämtad ur bilder på nervsystemet.

Under processen har nervsystemet hela tiden varit en grundinspiration. Det kan upplevas som någonting väldigt konkret men samtidigt abstrakt, vilket återspeglas i resultatet.

– Den största utmaningen låg i att hitta balansen mellan att skapa någonting som har attityd, men samtidigt har en mjuk organisk känsla. Vi visste tidigt i processen att vi ville arbeta med rörligt material och tog därför kontakt med Elias Klingén, en duktig 3D-grafiker som specialiserat sig på experimentella former och uttryck. Tillsammans testade vi oss fram till ett resultat som kändes rätt med vår vision, säger Carl Cerstrand, art director i årets Studentbyrå.

Ett unikt och välarbetat rörligt material har skapat möjligheter till stor spridning i utomhuskanaler, där både Clear Channel och Attracta valt att exponera AddX under utställningsveckan.

– Vi har byggt upp en värld av nervtrådar som gjort det möjligt för oss att variera uttrycket utan att tappa igenkänning. Något som också var viktigt för oss var att identiteten skulle kunna tas ut i fysisk form, kännas levande i huset och i många olika kanaler. Det tycker jag vi lyckats med, därför känns det extra kul att vi får möjlighet att visa upp vårt manér i den här utsträckningen, säger Philip Nyman, grafisk designer i årets Studentbyrå.

Berghs slututställning pågår under tre dagar och är öppet för allmänheten lördag 20 maj.

Kreatörsteam Studentbyrån 2017:

Carl Cerstrand, art director

Joel Klasén, grafisk designer

Julia Elfgren, copywriter

Philip Nyman, grafisk designer

Oscar Mazur, digital kreatör