Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

”Det är sällan man vet vart en utbildning leder"

Pär-Magnus.Kikajon

Pär-Magnus Kikajon är kommunikationsstrateg/copywriter på byrån Grand North i Östersund. Han återvänder regelbundet till Berghs. Här berättar han varför och avslöjar även vilken kurs som gav honom ett halleluja-moment.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 19, 2018

Man vet sällan vart en utbildning egentligen leder. Ibland kan det dessutom ta ett bra tag efter utbildningen innan den nyförvärvade kunskapen verkligen gör skillnad. Jag heter Pär-Magnus Kikajon, är kommunikationsstrateg/copywriter på den nybildade byrån Grand North i Östersund och jag har gått flera kurser på Berghs. Det lär bli fler.

I början av 00-talet jobbade jag som AD och insåg, eller ansåg, att texterna jag fick till mig sällan gjorde mig inspirerad, nyfiken eller intresserad. Så jag sökte mig till Berghs copyutbildning på distans, ”Att tänka och skriva reklam”. Att läsa copy parallellt med mitt dagliga arbete var stundtals utmanande men samtidigt inspirerande. Med utbildningen fick jag ett helt annat självförtroende i mitt arbete, men också möjligheten att ta del av andras lösningar på det problem jag själv hade brottats med.

Genom åren har det blivit fler kurser. Inte minst för att de har givit en injektion och nya tankar som direkt har kunnat omsättas i praktiskt arbete. Förutom en uppfräschningskurs i copywritingens hemligheter hade jag möjlighet att delta i kurser om kreativa processer och marknads-PR under 2015–2016. Intressant som alltid.

Faktum är att just Marknads-PR var den kurs som gav mig inte bara en aha-upplevelse, det blev ett halleluja-moment. Jag har sällan blivit så inspirerad och fått så effektiva kreativa verktyg för idégenerering som där och då, verktyg som jag använder i mitt dagliga arbete. En kreativ käftsmäll på en PR-utbildning? Som jag skrev, det är sällan man vet vart en utbildning leder.

Pär-Magnus.Kikajon-svartvit

Mitt nuvarande uppdrag som kommunikationsstrateg – eller head of conversation – är summan av mina utbildningar och erfarenheter. Det jag vet med säkerhet idag är att vägen fram sällan har varit spikrak och att jag har massor att lära och göra. Så jag hamnar troligen på Berghs fler gånger, för att sedan ge mig ut igen mot nya horisonter.

Här är Berghs aktuella kursutbud. Nyfiken på vilka mer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.