Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Simon och Victor börjar på AKQA – i Venedig

Simon och Victor tog examen tidigare i år från Berghs heltidsprogram Art Director/Copywriter. Några månader senare sitter de på den eftertraktade byrån AKQA's nya kontor i Venedig. Hur landade duon drömjobben i en av Italiens vackraste städer?

Skrivet av David Lindh
December 3, 2018

Hej Simon & Victor, vilka är ni?

Vi heter Simon och Victor och är båda födda bronsåret -94! Vi gillar sport, tv-programmet Första Dejten och billig sushi som ändå smakar helt okej. Våra hem platsar på Snubbar Inreder och Zara Larssons Symphony är vår låt. Vi pluggade båda heltidsprogrammet AC 16/18 på Berghs.

Ni har båda fått jobb på AKQA i Venedig - grattis! Hur gick det här till?

Vi bestämde tidigt att vi ville jobba utomlands, men helst i Europa för att ha nära hem. Siktet var länge inställt på London, men när AKQA berättade om sin satsning på deras kontor i Venedig och Milano väcktes en dröm om Italien. Vi jobbade med AKQA på frilansbasis från Sverige först, vilket kändes rätt. Efter en unikt lång anställningsprocess senare så sitter vi här i Venedig och letar efter å, ä och ö på tangentbordet.

Vad har ni för förväntningar?

Det finns mycket vi älskar med italiensk kultur, men ett nytt land innebär såklart nya utmaningar. Oavsett om de är språkliga, sociala eller tangentbordsrelaterade, så kommer den här tiden definitivt vara utvecklande. Vår Creative Director Milos Obradovic är både bra galen och galet bra, så med honom vid rodret ser vi fram emot att få vara med på den resan som AKQA Italien bara har påbörjat!

Har ni någon drömkund som ni vill jobba med?

På kundlistan finns några av världens största varumärken, så nu är det väl upp till oss att bevisa att vi är redo för dem. Den utmaningen tillsammans med möjligheten att jobba både på Milanokontoret och ihop med AKQA Paris och Berlin är nog drömmen snarare än en specifik kund.

Varför funkar just ni två så bra ihop? Är ni alltid samspelta?

Vår styrka är väl en kombination av att komplettera varandra och låta saker vara enkla när vi är i synk. Vår “tjafs per timme spenderad tillsammans”-kvot är ändå förvånansvärt låg med tanke på hur envisa vi båda är. Simon är dessutom visuellt inkompetent och Victor kan inte skriva, så att vi skulle teama ihop oss kändes givet.

Vad tar ni med er från er utbildning och Berghs?

Vi önskar att vi kunde ta med oss alla briljanta personer vi träffat under åren, men vi får nöja oss med alla insikter och erfarenheter de gett oss istället.

Jobbar ni fortfarande ihop om 10 år?

Om någon av oss skulle vinna på lotto och blir ekonomiskt oberoende så har vi lovat att anställa den andre, så vi håller tummarna för någon typ av gemensam framtid!