Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Student Lab - ur studenternas perspektiv.

Under Student Lab den 6 oktober träffade 16 utvalda studenter uppdragsgivaren SVT för att ta sig an deras utmaning. Efter en inspirationsföreläsning och presentation av brief och utmaning satte dagen igång. Under sex timmar sattes studenternas handlingskraft, kreativitet och strategiska förmåga på prov. De började med sammanlagt 85 idéer, som sedan resulterade i elva konkreta koncept.

CasperDanielsson

Casper Danielsson, studerat Politices kand. prog. vid Lunds Universitet.

Vad fick dig att söka till Student Lab?

Jag stötte på en annons för Student Lab på Facebook och tycker att formatet och upplägget lät väldigt intressant och utvecklande. Jag kände att jag ville stöta och blöta mina tankar om tv-formatet med personer med en annan infallsvinkel än den jag har.

Vem tycker du borde söka?

Det fina med ett Student Lab, märkte jag, är att olika kompetenser kan komplettera varandra. Så länge man är i en heterogen grupp med olika ingångsvinklar kan alla typer av åsikter komma till nytta. Självklart är det ett plus om man har bakgrund och förförståelse för kommunikation och media.

Tankar om Student Lab i stort:

Upplägget har definitivt gett mig en väldigt positiv bild av Berghs som helhet och jag kommer att söka igen om jag hittar något Student Lab som tilltalar mig. Dagen har också fått mig att förstå mer om Berghs och skolans funktion, vilket har väckt mitt intresse för även andra utbildningar på skolan.

ElsaNordling

Elsa Nordling, studerat Grafisk design & Webbutveckling vid Jönköping University.

Vad var första känslan i början av dagen?

Lite nervöst men samtidigt spännande. Vi hade inte fått reda på särskilt mycket innan så det var spännande att få reda på vad uppdraget innebar. Kul att SVT var på plats och drog briefen.

Vilka egenskaper bör man ha om man vill söka till Student Lab?

Kreativitet räcker långt. Det är perfekt för den som är studerande och vill bygga på sitt CV.

Vad tycker du om Linkedin-gruppen och dess funktion?

Superbra att samla alla uppdrag på ett och samma ställe. LinkedIn känns som en utmärkt plattform för detta.

Skärmavbild 2016-10-11 kl. 15.16.17

Clara Uddman, studerar till Art Director på Berghs.

Hur hörde du talas om Student Lab och varför sökte du?

Eftersom att jag går på Berghs så spred sig ryktet om Student Lab rätt fort. Jag sökte den här gången framförallt för att SVT kändes som en rolig och intressant kund, och också för att det kändes extra kul med studenter från hela Sverige.

Vad var första känslan i början av dagen?

När briefen levererades på morgonen kände jag mig väldigt taggad, men också lite orolig då man vet att en riktigt intensiv dag ligger framför en.

Hur har din dag sett ut hittills? (kl 16.30)

Dagen har hittills varit riktigt nice, min grupp känns bra och vi alla har olika kompetenser och erfarenheter sen tidigare. Men nu börjar stressen verkligen att göra sig påmind, och det gäller att börja producera och göra presentationen så snabbt som möjligt.

Vem tycker du borde söka, vilka egenskaper bör man ha?

Det kanske varierar lite mellan olika Student Labs, men överlag så känns det roligast med så blandade studenter som möjligt. Jag tycker att att det absolut viktigaste är att du fungerar bra i en grupp och att du är bra på idéer. Kunderna som söker sig till Student Lab vill förmodligen se innovativa och roliga lösningar som de inte hade kunnat komma på själva, så att kunna släppa spärrarna och bara köra tror jag är en bra egenskap.

Kommer du söka igen?

JA!

 

Vi på Berghs tackar alla som sökt till Student Lab - SVT del 1 och uppmanar de som är intresserade att söka till våra andra aktuella Lab's - det gör du här!