Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Studenten Julia har formgivit Berghs kaffemuggar

Var sjätte månad går Berghs ut med en minibrief till sina kreativa studenter om att formge skolcaféets muggar. Julia De Ruvo pluggar sitt andra år på Communication Design och har gjort det första vinnande bidraget: "Kaffekön".

Skrivet av David Lindh
Januari 7, 2019

Hej Julia! Vem är du?

Mitt namn är Julia och jag vill bli grafisk formgivare! Jag har alltid velat illustrera och efter att jag gick en konstskola i ett år hoppade jag på en kvällskurs på Beckmans där jag blev mer och mer intresserad av just grafisk design och under det året kom jag fram till att jag skulle söka till Berghs! Jag hade hört en hel del bra om skolan och utbildningen från vänner och bekanta och nu går jag mitt andra år på programmet Communication Design.

Hur fick du idéen till din illustration "Kaffekön"?

Jag gillar observera min omgivning och inspireras av människor i vardagen. Typ på fik och restauranger. Idéen till den här illustrationen fick jag just när jag stod i en kaffekö. Jag inspireras också mycket av andra illustratörer, konstnärer och musik.

Hur gör du för att få ut dina idéer till något konkret?

Det beror på vad som ska göras. Är det en illustration till exempel, då gillar jag att börja skissa direkt och göra om och göra rätt efter hand. Att bli helt nöjd tar ju ett tag!

Vad är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att få jobba på heltid med illustration och animation! Jag skulle jättegärna vilja göra animerade musikvideos i framtiden.

Har du några favoritillustratörer eller konstnärer?

Jamie Wolfe , Jockum Nordström, Sara Andreasson, Molly Fairhurst och Kate Isobel Scott tycker jag att man ska kolla in!

Vill du rekommendera några instagramkonton inom illustration och grafisk formgivning?

Ja! Några av de jag nämnde ovan bland annat. @kimi_and_12, @jamiekwolfe, @saraandreasson och @molly.fairhust.