Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Våga ta för dig och visa att du är intresserad"

NicoleOhlen

Redan i februari när det var dags för Career Day för Berghs studenter hade Nicole Ohlén siktet inställt på att träffa Åkestam Holst. Efter en speed date på 15 minuter fortsatte kontakten med byrån, ett uppföljande möte ledde till ett jobberbjudande som Nicole varken hade kunnat drömma om eller kunde tacka nej till. Här berättar Nicole hur det gick till, och sammanfattar sina två år på Berghs.

Hej Nicole Ohlén och stort grattis till ditt nya jobb som Creative Designer på Åkestam Holst. Berätta, hur skaffar en sig ett eftertraktat jobb redan innan examen?

Våga ta för dig och visa att du är intresserad. Hör av dig till personer som du gillar, det värsta som kan hända är att du får ett nej och då är det bara "on to the next"!

Hur gick det till när du fick det här jobbet? Det måste väl ändå vara ganska ovanligt att ha ett signerat kontrakt flera månader innan examen?

Jag har sedan länge haft ögonen på Åkestam Holst och önskade därför att få träffa dem på Career Day. Där träffade jag Evelina Rönnung och kände att mötet gick väldig bra, så jag hörde av mig till henne igen och fick komma in på ett möte. Därifrån gick allt rätt fort. De erbjöd mig en tjänst som jag inte kunde drömma om att få just nu, och heller inte tacka nej till.

Vad fick dig att tacka ja till erbjudandet?

HALLÅ, Creative Designer på Åkestam Holst!? Haha, nej men Åkestam har ett gott rykte av en anledning. De är riktigt bra på det de gör, de arbetar med spännande kunder och har ett tänk och en kultur som känns inkluderande och modern.

Du började på Berghs för snart två år sedan. Går det att sammanfatta dina år på Berghs under kategorierna:

Viktig lärdom:

Det finns ingen anledning att tvivla på sig själv. Det handlar bara om att hitta den plats och den roll som är rätt för just dig.

Det här tar jag med mig från Berghs:

Mina projekt tillsammans med Caroline Hotti. Ett av våra första projekt tillsammans blev även ett av våra sista, då vi fick möjlighet att göra om ett tidigare projekt ihop. Där insåg jag hur mycket vi har utvecklats under de här två åren på Berghs. Jag känner att jag har vuxit inte bara som designer, utan även som individ. Berghs är verkligen en resa på flera plan!

Case jag är stolt över:

Det jag är mest stolt över som jag har gjort på Berghs är projektet som jag gjorde om. Det var en fiktiv breif. Vi skulle designa om Spotifys visuella identitet och vi valde att bygga den kring ett community där främlingar möts genom musiken. 

Av de projekt jag drivit igenom utanför skolan är det fotoboken ”Vacker” jag är mest stolt över. Ett arbete jag tog fram tillsammans med Hannah Mattsson. 

Vad ser du mest fram emot med att kliva över från studentlivet till yrkeslivet?

Jag ser verkligen fram emot att kunna ge 100% på Åkestam Holst efter skolan och lära mig av alla grymma kollegor som är otroligt talangfulla. Jag sätter nya mål för min framtid hela tiden och det bli spännande att se hur långt jag hur jag kan gå.