Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Omvårdnad och hälsa står i fokus för Student Lab

Berghs Student Lab

Med Yrkeshögskolan Hudvård & Spa som värd får studenter från hela Sverige vara med och påverka de förutfattade meningar som finns om skönhet.
– Skönhet är inte bara yta, skönhet är när man är välmående och det är viktigt att få känna sig vacker för att må bra, säger Birgitta Thorsell, rektor på YHHS.

November 28, 2016

Student Lab är forumet där nuvarande och nyligen utexaminerade studenter från hela Sverige under en dag får arbeta med ett skarpt kommunikationscase från en existerande kund. Nästa Student Lab den 3 december tar Yrkeshögskolan för hudvård och spa, YHHS, över stafettpinnen.

 - Vi är värdar för Student Lab för att vi vill stärka vårt varumärke och hitta nya kanaler och uttryckssätt för att kommunicera vad vi står för, säger rektor Birgitta Thorsell.

Birgitta

Vad är YHHS?

YHHS grundades 1993 och bedriver hud- och spaterapeutubildning med internationell examen i både hudvård och spa. Utbildningen är på 60 veckor och är godkänd av den svenska branschorganisationen SHR och leder till arbete direkt efter examen. YHHS har både privat utbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vad står YHHS inför för kommunikativa utmaningar?

Att kunna kommunicera tydligt har alltid varit och är svårt. Det är lätt att veta vad man själv menar men att andra upplever det som tydligt kan vara en helt annan sak.
Idag är också konsumenten medveten och har nya beteenden. Förändringar sker snabbt i de digitala kanalerna och det gäller att hänga med i bland annat sociala medier.

Vi är en skola med så mycket engagemang, kunskap och kvalitet och vi vill hitta bra sätt att föra ut det budskapet.

Vilka förhoppningar har du på Student Lab?

Att få nya idéer från unga personer som ser med andra ögon än vi själva och som kan ge oss nya redskap att jobba vidare med.

marknads­kommunikation

Vill du gå en kurs på Berghs?

Art direction, att skriva, marknads­kommunikation, PR eller sociala medier. Berghs har kurser på dagar, kvällar och distans.

Birgitta menar att branschen även slåss mot fördomar och förutfattade meningar, något som Johanna Fahlström, student på YHHS, håller med om.

BT-16-2

 - Det jag upplever som störst problem med kommunikationen är att de flesta tycker att det är ett "ytligt" arbete. Det är också en utmaning att det finns många utbildningar som inte alls håller en lika hög standard som YHHS, säger Johanna.

Vem är du och varför har du valt att läsa på YHHS?

 - Jag är en 25-årig dalkulla som flyttat till Stockholm för att studera till just hud- och spaterapeut.

Jag är en sportnörd som är otroligt intresserad av hälsa och skönhet och allt vad skönhetsprodukter heter. Jag gillar helhetstänket kring hälsa/skönhet som YHHS erbjuder. Att man får stor kunskap om hela människokroppen och hur allt fungerar, från insidan och ut.

Varför är YHHS en spännande skola att arbeta med på Student Lab?

 - YHHS ligger och tampas i toppen som en av de mest eftertraktade skolorna i branschen. Men också just för att det finns ganska mycket fördomar att bekämpa inom denna bransch. Det här är en möjlighet att få fler att upptäcka detta lite gömda yrke som är på framåtmarsch!

 

Ansök till Student Lab med YHHS här!
Datum: 3 december
Ansökan deadline: 28 november