Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Tillsammans kan vi göra stor skillnad"

Oscar Léman och Jennifer Bergsman är två av studenterna i Berghsklassen som under Musikhjälpen auktionerade ut sin kompetens under en heldag. Snart är det dags för genomförande av uppdraget och förberedelserna är i full gång.

Januari 19, 2017

Hur kom ni på idén att auktionera ut en heldag med klassens kompetens i Musikhjälpen?

Vi i klassen ville vara med och bidra till Musikhjälpen, men som studenter har vi begränsade tillgångar rent ekonomiskt. Vi insåg istället att vår största tillgång är den kunskap vi får från skolan, och ville därför använda den för att bidra till barns skolgång i krigsdrabbade områden.

Berätta om era tankar under auktionens gång, vad hade ni för förhoppningar i vad auktionen skulle landa?

Vår förhoppning var självklart att kunna skänka så mycket pengar som möjligt, men vi trodde aldrig att vi skulle få så många bud och att auktionen skulle dra in så mycket som den gjorde. Vilket är helt fantastiskt!

Vill du också läsa till digital strateg/kreatör på Berghs?

Det här är Berghs utbildning för dig som vill bli expert på digital marknads­föring!

Tobias Lundqvist

Läs mer om programmet!

Slutsumman blev 25 000 kr vilket resulterade i att auktionen hamnade på 14:e plats bland alla auktioner i Musikhjälpen, grattis! Hur kändes det när auktionen var över?

Det var sjukt kul att hela klassen fick vara med och att Musikhjälpen samlade in hela 49 miljoner kronor, vilket är rekord! Engagemanget från alla som har bidragit bevisar verkligen att kunskap värdesätts och hur viktigt det är att alla ska få gå i skolan.

Snart är det dags för genomförande, och det vinnande företaget blev Skyltmax. Berätta vad de kan vänta sig av dagen då de kommer till Berghs?

Skyltmax kommer att få en heldag med oss, där vi med våra kompetens ska ta fram kreativa idéer med ett digitalt fokus. Vi har tillsammans med Skyltmax bestämt att vi ska jobba med CSR/Varumärkesbyggande och håller just nu på ta fram en breif som vi kan jobba efter under dagen. Vid dagens slut kommer de att ha fått med sig flera kreativa konceptlösningar och massvis med inspiration!

Vad tar ni själva med er från det här projektet?

Alla kan göra skillnad. Vi uppmanar att andra klasser och skolor ska ställa upp nästa år och bidra med deras kunskap, tillsammans kan vi göra stor skillnad.