Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Yes! And.. bästa stunderna från Berghs festival

2020 har varit ett underligt år. Skolan ställde om till online och Berghs festival fick ske digitalt. Nu blickar vi tillbaka på årets festival och har fångat de bästa ögonblicken i en film. Upplev festivalen här!

Skrivet av Adam Horne
November 17, 2020

Om du missade Yes! And.. festivalen 26-27 maj i år, så får du ta dig en titt här..

 

Berghs personal om deras favoritögonblick från festivalen!

"Vi hade många namn, men i slutändan bestämde vi oss för att köra på: Yes! And.. som vi tyckte alla behövde våren 2020. Testa nya saker och få nya insikter. För mig var festivalens öppning energisk. Kalle Ström hade ett fantastiskt samtal om val och tankesätt. Jag gillade hur han kombinerade kunskap med en inspirerande konversation. Att upptäcka begåvade nya svenska artister är fantastiskt. Jag gillar verkligen Mapei men upptäckte Blenda, Felin och Lionman. Och studentarbete är alltid en favorit. Det finns så många "aha"- moment. När jag gräver i arbetet på hemsidan kan jag nästan höra dem presentera det i sina klasser!" - Camilla Wallander, VD på Berghs.

"Naturligtvis måste jag säga musiken. Energin i hallen var bara magisk. Och de lyckades leverera utan folkmassa. Fantastiskt! Edvin Törnblom älskade kameran, han hade ett grymt flow. Mitt favoritsnack var av Jesper Hagenborn, radioproducenten. Han var bara rå och 100% riktig. Och projektet som stod ut på platsen var Dear Ocean, visthusgården och naturligtvis Crayola - de tog upp ett avgörande ämne." - Daisy Dolo Goma, Café Manager and Coordinator.

"Jag gillade Charbel Gabros inspirationsföreläsning om inkludering. För mig är det ett viktigt ämne. Studentcasen som Vans Skaters Rights och Svenska Turistföreningen är verkligen inspirerande och kreativa, så om du letar efter någon, kolla in de studenterna! Det var en mängd roliga saker - från Lionman som sjöng till att få se improvisationsteater och vara en del av en yogasession." - Jelena Ljubinkovic, Content and Social Media Manager.

"It sounds weird, but I really love seeing work that makes me jealous! There really was a lot of that. I loved Nils Leonard (the founder or Uncommon) and his advice on how to make the most of this weird year. But any event that includes impro theatre and tattoos seems pretty amazing to me" - Adam Horne, Creative Director.

"Vi är glada att siffrorna stöder vår entusiasm. Vi har haft över 14 000 besök på webbplatsen. Det är tio gånger fler än tidigare festivaler på Berghs! 43% av besökarna utforskade studentarbeten och 35% tittade på studentprofiler. Det var inte bara kul men gav oss också utrymme att jobba på nya sätt genom att hålla festivalen online", säger David Lindh, Online Sales Manager.

Utforska allt från festivalen här yesandfestival.com 🎉🎶🎬🎨