Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs var Julias självklara val

Julia Lindholm

Julia Lindholm är kommunikatör, bor i Värmland och läste Digital Copywriting på distans under våren 2020. Här berättar Julia om sitt jobb, hur hon har fått nytta av de nya kunskaperna och hur det var att studera på distans.

Skrivet av Anette Hamel
Augusti 18, 2020

Hej Julia! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Julia Lindholm, bor i Skattkärr strax utanför Karlstad och arbetar som kommunikatör på rörinstallatörsföretaget LG Contracting. Jag har jobbat här sedan 2017 med att med marknadsföra LGs varumärke i olika digitala kanaler. I grunden är jag utbildad byggnadsantikvarie och har under flera år arbetat med byggnadsvård. Jag har dock alltid haft en dröm om att få kombinera kreativt skapande med text och foto i mitt yrke. För fem år sedan bestämde jag mig att prova mina vingar och startade mitt eget företag inom porträttfotografering. Efter det har det ena lett till det andra och plötsligt (kändes det som) fick jag det jobb jag så längtat efter – kommunikatör.

Vad är det bästa med ditt jobb som kommunikatör?

– Det är ett superspännande jobb i en bransch där det aldrig står still – vilket passar mig perfekt då jag är nyfiken som person och gillar nya utmaningar.

Vad var det som fick dig att söka till just kursen Digital Copywriting?

– Jag har alltid hört gott om utbildningarna på Berghs och tidigare har jag haft förmånen att läsa kursen Bygga varumärke i sociala medier. När jag kände att jag behövde bättra på mina kunskaper i att skriva för webb och sociala medier var Berghs mitt självklara val. När det dessutom fanns en distanskurs som omfattade precis det jag arbetar med och efterfrågade tvekande jag inte en sekund att söka.

Vad har du fått med dig?

– Det här har varit en av de mest inspirerande och givande utbildningar som jag har gått. Jag fick med mig massor med nyttigheter som behövs för att lyckas fånga läsaren till både blogg och sociala medier. Genom hela kursen så har vi fått utgå från våra egna idéer som vi sedan stött och blött, analyserat och fått feedback på hur de skulle fungera i verkligheten. Nu vågar jag tro på mina idéer, och med alla verktyg jag fått med mig kan jag göra dem ännu bättre!

Hur var det att plugga på distans?

– Jag kombinerade mina studier med mitt arbete och det fungerade supersmidigt. Vi fick uppgifter varje vecka i Canvas, och hade också frivilliga videokonferenser i Zoom där vi diskuterade veckans ämne. Det var en frihetskänsla att själv kunna välja när och var det passade att plugga.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Ja, helt klart. Den till och med överträffade mina förväntningar. Jag rekommenderar verkligen alla som är intresserade av digital copy att gå denna kurs. Sofia Zetterqvist var helt fenomenal. Hon var verkligen engagerad och gav alla kursare individuella tips och feedback så att vi skulle hitta vår väg och utvecklas. Jag har nog aldrig mött en lärare som varit så motiverande och hjärtligt delade med sig av sina erfarenheter.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad tycker du var roligast på kursen?

– Absolut roligast var all den inspiration som jag har fått. Det har varit ett forum där vi som gick kursen har motiverat och pushat varandra framåt.

Har du fått användning av det du lärde dig?

– Ja, verkligen. I mitt dagliga arbete använder jag mig av flera av bitarna på utbildningen, det jag främst arbetar med är tonalitet, målgruppsanpassning och sökordsoptimering. Jag har fått med mig så många verktyg som förenklar och förbättrar processen i mitt arbete. Nu kan jag också bidra än mer till mina kollegor med kommunikationstips.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Tveka inte, sök – du kommer att få med dig ovärderlig kunskap. Om du funderar över distansbiten så vill jag verkligen lyfta den delen och säga att det fungerade hur bra som helst, ett perfekt sätt att studera på särskilt i dessa pandemitider.

Här hittar du våra kurser inom ämnet copywriting. Vill du inspireras av andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.