Kursansvariga

Mikael Rosén

mikael-rosen-berghs

Gör?

Allt jag gör har med skrivandet att göra. Alla dagar året runt. Jag föreläser och undervisar i hur man skriver – och då framför allt marknadsförings, reklam- och informationstexter i alla typer av sammanhang och kanaler. Och så tar jag fram skrivmanualer/tone of voice-dokument till företag och organisationer så deras egna medarbetare kan skriva bättre och utan att anlita sådana som mig. Och så skriver jag själv marknadsföringstexter, främst inom digitala kanaler/ samhällsinformation/ekonomi. Jag skriver även uppdragsböcker, det har blivit några stycken. Och så har jag skrivit en lärobok i hur man skriver. Jag skriver helt enkelt.

Bakgrund

Utbildad på Stockholms- och Uppsala universitet i svenska, litteraturvetenskap och nordiska språk. Copylinjen på Berghs och ledarskapsutbildning genom IFL/Handelshögskolan. Och ett gäng andra kurser. Har startat och drivit fem reklam- och kommunikationsbyråer under cirka 25 år, varit huvudlärare på Berghs copylinje och föreläst för en miljon (aningen överdrivet) företag och organisationer.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag är utomhus så mycket det går och jag hinner. Är inte så sportig, men paddlar havskajak, åker skidor i alla varianter, åker långfärdsskridskor, cyklar och vandrar. Senast i alperna.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Allt! Berghs är en stor del av mitt liv.

Vad vi inte vet om dig?

Kanske att jag gav mig själv en bestigning av Kilimanjaro i 50-årspresent. Jag kom upp. Storartat av oss båda faktiskt.

mikael-rosen-berghsMikael Rosén

Ansvarig för distanskursen Att skriva för att övertyga och intensivkursen Att skriva för att övertyga på Berghs.