Berghs lokaler

Här kan du som läser en kurs vid Berghs School of Communication läsa om Berghs lokaler, hur du hittar i huset, om säkerhet och larm och wifi och resväg och allt du kan tänkas undra över. Dessutom bjuder vi på några restaurang- och hotelltips. Har du tid över, gå gärna runt i huset och titta. Våra heltidsstudenter håller lokalerna levande genom att visa upp sina arbeten.

Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48, Box 1380
115 42 STOCKHOLM
Tel + 46 8 587 550 00
Portkod: Denna hittar du i din Canvaskurs. Kontakta annars din utbildningskoordinator.
Receptionens öppettider: måndag–torsdag kl. 08.00–17.00 (20.00 de dagar vi har kvällskurser i huset), fredag kl. 08.00–16.00.

Hitta till Berghs

  • Vår adress i gasverksområdet är Bobergsgatan 48, 115 42 Stockholm.
  • För leveranser är det dock Tengelinsgatan 3, Stockholm som gäller.
  • Närmaste tunnelbanestation: Ropsten/Hjorthagen, uppgång Ropsten eller Hjorthagen och sen 10 minuters promenad.
  • Busslinjer i närheten: blåbuss 6, buss 54 & buss 75. Busshållplatsen som ligger precis utanför skolbyggnaden heter Drevergatan. Hållplatsen för buss 54 heter Bobergsskolan.
  • Pendelbåt. Linje 80 går mellan Ropsten och Nybroplan, via Frihamnen – Lidingö/Dalénum – Nacka strand – Blockhusudden – Kvarnholmen (Nacka) – Finnboda (Nacka) – Saltsjöqvarn (Nacka) – Allmänna gränd (Djurgården).

Var kan jag parkera min cykel?

  • Du kan parkera din cykel till vänster om huvudentrén, vid Tengelinsgatan 3.
  • Observera att vi inte förvarar privata cyklar inomhus.

Var kan jag parkera min bil?

Hotellerbjudanden

Allt fler kursdeltagare på Berghs kommer inresande från andra städer än Stockholm. Därför erbjuder Berghs samtliga kursdeltagare boende till rabatterade priser. Läs mer!
Vi rekommenderar dig att alltid välja ett hotell/resa med avboknings- eller ombokningsmöjlighet.

Gasverket/Norra Djurgårdsstaden
I januari 2021 flyttade vi från Sveavägen till Norra Djurgårdsstaden och Gasverket. I denna vackra profilbyggnad får vi en unik möjlighet att kombinera vår passion för kreativitet med hållbarhet för såväl människa som samhälle och miljö. Här kan du läsa mer om flytten och våra lokaler.

Reception

Receptionen finns på plan 1.

På respektive våningsplan finns det digitala skärmar där du kan se i vilket klassrum du ska vara och vad som i övrigt pågår i huset. Har du svårt att hitta går det självklart bra att fråga oss i receptionen.

Till receptionen vänder du dig för lån av teknik, såsom digitalkameror, dv-kameror mm. Vid lån av utrustning krävs att du skriver på en lånebekräftelse och visar upp legitimation. Bokning görs direkt i receptionen eller bokas i förväg genom att maila info@berghs.se Lånad utrustning ska återlämnas till receptionen inom överenskommen tid. Observera att skolan inte har någon försäkring

Caféet

Caféet ligger på första våningen i närheten av receptionen. På våra kurser ingår det planerade fikaraster i din kursavgift, men vill du köpa något innan eller efter din lektion går det såklart bra. Här hittar du frukost, kaffe/te, godis, enklare lunch med mera.

Fikarast: På ett bord märkt "Kursfika" dukar vi fram smörgås eller fikabröd samt frukt, kaffe och te. Våra smörgåsar är vegetariska, det finns alltid mjölk samt laktosfri mjölk och vi serverar aldrig något fikabröd med nötter (OBS: spår av nötter kan dock förekomma). Om du har någon annan allergi eller är vegan ber vi dig att meddela din utbildningskoordinator detta i god tid, så att vi har möjlighet att hinna ordna ett alternativ! Din föreläsare kommer att meddela dig och dina kurskamrater när det är dags för en fikapaus.

 

Vill du ha kaffe eller något sött/matigt på annan tid än den inplanerade fikarasten går det naturligtvis bra att köpa det i vårt café (plan 1) som har öppet varje dag från kl 08.00. Kaffeälskare? Köp gärna ett kaffekort i Berghs café. Då får du två extra kaffe på köpet.

Restaurangtips i närområdet? Läs mer här!

Våra lokaler

  • Toaletter finns på varje våningsplan.
  • Wifi är öppet och heter Berghs. Inget lösenord krävs.
  • Du är varmt välkommen att sitta här och plugga eller jobba ett par timmar!
  • Rökning sker utanför huset. Minst 2 meter från entrédörr.
  • Vänligen notera att Berghs inte har någon kollektiv olycksfallsförsäkring eller försäkring som täcker personliga ägodelar. Detta gäller även om du hyr eller lånar teknisk utrustning för skolarbete.

Handikappanpassning

Våra lokaler är anpassade så att alla med lätthet ska ha tillgång till föreläsningssalar, aulan, caféet och toaletter. Det finns en rymlig hiss som tar dig till samtliga våningsplan. Vår servicepersonal hjälper gärna till om du har frågor eller specifika behov.

Brandlarm

Om brandlarmet går, så se till att lämna lokalen så fort som möjligt och gå till uppsamlingsplatsen på Bobergstorget. Detta för att underlätta för räddningstjänsten att komma fram samt att minimera olycksrisken.

På varje våningsplan på skolan hittas tavlor med de närmaste brandutrymningsvägarna. Tag gärna en minut att studera dessa innan du sätter igång med din kursdag på Berghs.

Hjärtstartare

På plan 1, vid receptionen finns en hjärtstartare. En hjärtstartare, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtverksamheten och som kan skicka en elektrisk stöt till hjärta, det är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Vi säger hjärtstopp, men sanningen är att hjärtat inte stannat, det befinner sig i ett elektriskt kaos och pumpar inte längre som det ska, hjärtat fibrillerar. Man vet inte varför det händer, men det drabbar människor i alla åldrar. För att få hjärtat att slå normalt igen måste man tillföra en elektrisk stöt med en defibrillator, en så kallad Hjärtstartare. När hjärtat stannar börjar kampen mot tiden. Plötsligt hjärtstopp är idag den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Forskning visar att i de fall hjärtstartaren finns till hands inom 180 sekunder ökar chanserna att överleva med hela 70%.

Användning

Apparaten guidar användaren med röst och symboler. Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm, och avgör om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om du bara behöver stödja hjärtat genom HLR (hjärt-lungräddning). När man startat hjärtstartaren ger den talade instruktioner och uppmaningar som hjälper till att korrekt utföra defibrilleringen. Man ansluter då elektroder på den drabbades bröstkorg enligt bilden på hjärtstartaren och via dessa leds sedan en el-chock genom hjärtat för att försöka förmå det att slå normalt igen. Det finns en rad säkerhetsprogram i hjärtstartaren som inte tillåter att el-chock ges om inte patienten är medvetslös och har drabbats av ett hjärtstillestånd.

På Berghs finns ett antal personer som utbildat sig i att hantera hjärtstartaren samt HLR. Kontakta receptionen vid behov, men ring alltid 112. Har du frågor kring Berghs hjärtstartare kontakta Bosse Hjerpe på bosse.hjerpe@berghs.se.