film foto

Film & Foto

Det sägs att nästa steg, efter att alla företag skulle bli digitala, är att alla kommer vilja bli rörliga. Hur det nu än är med den saken så är bild och rörlig media viktigare än någonsin – och kommer tveklöst bara bli större och större. Och i en tid då ”alla är fotografer” är det extra viktigt att ha riktig kunskap i ryggen. Att arbeta med film och foto är nog något av det mest varierande du kan göra inom kommunikation. Här rör sig uppdragen mellan allt ifrån reklamplåtningar, mode- och livsstil till internfilmer för företag, viralt, dokumentärt och reklamfilm. Så gillar du att vara kreativ genom objektivet och skapa en känsla via linsen är det definitivt här du ska vara. På Berghs lär vi dig kommunikationslära och fototeknik, de två kärnämnena inom film och foto. Och med skarpa kunskaper inom kreativ kamerahantering, ljussättning, bildhantering och bildkommunikation finns det inte en dörr du inte kan gå igenom, om du vill.

Välj kursnivå

 • Start

  -för dig som är ny inom kommunikation

 • Professional

  -för dig som vill bredda dina kunskaper inom kommunikation

 • Executive

  -för dig som vill bli ännu bättre på kommunikativt ledarskap

Visar antal kurser:

Berghs Start

Om du vill utforska och lära dig mer om varumärke, marknadsföring eller sociala medier hjälper vi dig komma igång! Berghs Start är en samling kurser för dig som vill ta första steget att omvandla din nyfikenhet till kunskap.

13september

Foto Start

- Kvällstid - 13/9

Idag har princip varenda människa en kamera i fickan. Men för att ta de där bilderna som verkligen säger mer än tusen ord krävs ett särskilt öga samt kunskapen om vad som gör en bild bra – och vad som gör den perfekt. Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.

 • Kvällskurs_Piktogram Kvällstid

Berghs Professional

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt. Berghs Professional är en serie kurser för dig som arbetar med kommunikation.

30november

Marknadsföring med Virtual Reality

- Dagtid Intensiv - 30/11 - Nyhet

Nyhet

Virtual Reality (VR) är nästa stora mediakanal. Världens största techbolag satsar stenhårt på tekniken och under de kommande åren kommer vi uppleva en revolution som många anser är lika stor som när TV introducerades. I den här kursen lär du dig hur ditt företag kan marknadsföra sig med VR, från några tusenlappar upp till miljonbudget.

 • Dagkurs_Piktogram Dagtid
 • Intensiv_Piktogram Intensiv

7december

Social video

- Dagtid Intensiv - 7/12 - Nyhet

Nyhet

Rörlig media blir både allt vanligare och viktigare. Och experter förutspår att vi förmodligen inte ens sett början av den explosion som väntas. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med social video för att vara med när det händer.

 • Dagkurs_Piktogram Dagtid
 • Intensiv_Piktogram Intensiv