Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Musikalstjärnan vågade ta steget

ViktoriaTocca

Musikalartisten Viktoria Tocca har spelat huvudrollen i The Phantom of the Opera, Broarna i Madison County och Evita. Hon är också producent och har under coronapandemin passat på att kompetens­utveckla sig på Berghs. Här berättar hon om kursen Social Video.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 16, 2021

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Viktoria Tocca, är i grunden utbildad musikalartist och sedan ett antal år tillbaka även självlärd nöjesproducent. Jag bor i Stockholm och driver mitt eget företag, Tocca Entertainment, som producerar kultur- och nöjesproduktioner i olika former.

Du gick kursen Social Video i december 2020. Vad var det som fick dig att söka till just denna?

– Eftersom vår bransch har varit belagd med vad som i det närmaste kan beskrivas som ett fullständigt näringsförbud under pandemin har jag delvis använt tiden till kompetensutveckling. Främst inom det digitala formatet för att kunna skapa bättre content, både nu och framöver.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Jag fick med mig väldigt mycket. Jag vågade ta steget från att ha jobbat i iMovie till att nu jobba i Final Cut PRO som är ett mycket större, svårare, men också bättre verktyg. Vi fick otroligt mycket bra tips gällande klippteknik, hur vi kan förbättra ljud, bild, ljussättning, massor av länkar till bra onlineresurser och utförliga inköpslistor på varierande ekonomisk nivå för att kunna uppgradera sin utrustning utifrån vad man kan behöva o.s.v.

Hur var läraren?

Anders som höll i utbildningen var väldigt påläst, kunnig och duktig på att engagera alla deltagare , trots att hela kursen fick hållas online p.g.a pandemin.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Jag tycker att kursen motsvarade mina förväntningar. Jag fick ut mycket och tycker själv att jag tagit ett rejält kliv upp när det gäller videoproduktion. Vi hade en väldigt bra grupp där många fortfarande håller kontakt, så nätverkandet var toppen!

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag började jobba med och implementera alla nya kunskaper direkt! Jag var väldigt inspirerad efter kursen och bästa sättet att utvecklas är ju att öva och fortsätta göra.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur kan en dag på ditt jobb se ut och hur har ditt arbete ändrats under coronapandemin?

– Jag styr min tid själv och just nu, p.g.a pandemin, så antingen filmar jag eller klipper för att skapa så mycket nytt content som möjligt till vår YouTube-kanal. Förutom det handlar det tyvärr mest om att söka nya krisstöd och flytta föreställningar framåt i tiden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att jag får skapa och att jag kan styra min tid som jag vill. Jag älskar att jobba, men det är ändå skönt att känna att jag bestämmer själv.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Jag skulle verkligen rekommendera den som funderar på att gå en utbildning på Berghs att göra det! Jag är otroligt nöjd och kommer med all sannolikhet att gå fler kurser framöver för att ytterligare spetsa min kompetens. Redan nu i vår ska jag gå Berghs Upgrade – Video Motion Production!

Vill du läsa fler intervjuer med tidigare kursdeltagare?
Då är Berghs artikelserie Efter kursen något för dig.

Fotograf: Magnus Ragnvid