UX Design - Kurser

Söker du en UX Design-kurs har du hittat helt rätt. På Berghs lär vi dig User Experience, Discover, Create & Validate. Du får veta hur du ska undersöka och göra användarresearch, du får metoder och verktyg för att lösa specifika problem, ta fram önskade effekter samt lär dig behov- och målgruppsbeskrivningar. Du lär dig också ui, usability, interaction design och interface.

Vad är UX?

UX står för user experience och betyder användarupplevelse. UX design handlar om designarbete som förbättrar användarnas upplevelse av en produkt eller tjänst.

Vad innebär det att vara UX Designer?

Som ansvarig för User Experience (UX) har du ett viktigt uppdrag. Du ska nämligen kunna vara lite som en jonglör och ha lika bra koll på de tre viktigaste bitarna inom UX design samtidigt. I din roll gäller det att ha förståelse för både affärskrav, tekniska begränsningar och design som är lätt att använda. Du ska också kunna få dessa tre delar att fungera tillsammans, vilket är en spännande utmaning! Som tur är finns både metoder och verktyg som gör det enklare att se vilken väg som är rätt. Och en ännu bättre nyhet är förstås att du kan lära dig allt det där hos oss.