Artiklar

22-åriga Anna landade drömjobbet inom design i Sydney genom Berghs Bachelor

Anna Simons drömde om att göra karriär i Sydney. För att ta sig dit valde hon att studera det internationella kandidatprogrammet Berghs Bachelor. Efter en fullspäckad termin på Berghs tog hon sig vidare till Sydney, närmare bestämt Berghs partnerskola Billy Blue där hon fördjupade sig inom många olika områden inom design. Efter examen i våras landade hon ett heltidsjobb som designer i hjärtat av Sydney och uppfyllde därmed sin stora dröm. Vi har intervjuat henne om hennes studier, karriären i Sydney och hennes bästa tips till dig som funderar på att studera och inleda en karriär utomlands.

Skrivet av Respina Gholinia
November 3, 2021

Hej Anna! Berätta lite om dig själv.
Hej! Jag är 22 år och jobbar som designer i Sydney. Jag flyttade ner hit i början av 2019 för att studera Bachelor of Communication Design på Billy Blue och tog min examen nu i våras. På fritiden hittar du mig på stranden, gymmet eller ute på tur med motorcykeln.

Hur hamnade du på Berghs?
Redan innan jag upptäckte Berghs var jag inställd på att flytta till Sydney för studier inom design och kommunikation. En vän rekommenderade Berghs Bachelor-programmet till mig. När jag läste om programmet lät det som klippt och skuret för mig, så jag ansökte direkt!

Varför Billy Blue?
Som jag nämnde tidigare så var jag inställd på att studera i Sydney redan innan jag började på Berghs, måste dock medge att de andra alternativen som Berghs Bachelor-programmet erbjöd också var frestande! Jag landade dock i att Billy Blue var en bra match för mig då de har en väldigt öppen och kreativ miljö med lärare som arbetar inom de områden de lär ut inom.  

Många av kurserna på Billy Blue bygger på teorier som Design Thinking, Human Centered Design och Problem Based Learning – teorier som kan appliceras på allt från grafisk design och marknads­föring till produktutveckling och UX-design. Eftersom jag var osäker på exakt vad jag ville jobba med när jag började mina studier passade det perfekt för mig. Det har gett mig en stark grund och förståelse för många olika områden inom design.

Hur är livet i Sydney?
Det är helt fantastiskt! Kombinationen av kulturen och vädret med karriärmöjligheterna som Sydney har att erbjuda känns nästan för bra för att vara sant. På morgonpromenaden längs kusten måste jag ibland nypa mig för att förstå att det är på riktigt. 

Vad tog du med dig från terminen på Berghs?
Otroligt mycket, framförallt en ökad självkänsla! Terminen på Berghs var väldigt intensiv i kontrast till studierna på Billy Blue. Erfarenheten av alla projekt vi gjorde på Berghs var en väldigt bra grund att bygga på för projekten jag har gjort för mina studier på Billy Blue. Det jag främst tagit med mig från Berghs till karriären jag har idag är kursen i presentationsteknik, då alla projekt jag gör för mitt jobb presenteras muntligt.

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar på att plugga utomlands?
Just do it! Tveka inte om du går i tankarna, det är det absolut bästa beslutet jag har tagit att ta steget och plugga utomlands. 

Vad har du hamnat efter examen?
Jag jobbar som Digital Product Designer i Sydney för Vamp. Vamp är en digital plattform som sammankopplar företag med kreatörer och hanterar influencerkampanjer. Jag hade turen att bli erbjuden en heltidstjänst direkt efter min examen efter att ha praktiserat hos dem under min sista termin av studierna.

Läs mer om Berghs Bachelor-programmet och ansök senast 30 november 2022 här