Den här artikeln är inaktuell (eller har något år på nacken).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

4 sätt att öka ditt företags tillgänglighet på sociala medier

Vi vet hur viktigt det är med interaktivitet, att möta kunden där kunden befinner sig och att som varumärke eller företag vara tillgänglig i sociala och digitala medier - ändå är det många företag som inte riktigt vet hur de ska komma igång. Eller, för den delen, hitta tiden.

En av Berghs populära intensivkurser är ”Digital kommunikation” med Simon Vikström vid rodret. Här tipsar Simon om hur du och ditt företag genom fyra enkla steg kan öka ditt företags tillgänglighet på sociala medier från noll till hundra.

– Alla målgrupper finns i digitala medier och som de flesta organisationer är väl medvetna om så är det inte ett alternativ att bortse från digitala medier idag. Den stora frågan som organisationerna behöver ställa till sig är hur de ska agera, säger Simon. Som passiva åskådare eller som aktiva påverkare?

Simons fyra tips på vad man bör tänka på för att komma igång ordentligt i det digitala medielandskapet är att:

  1. Skaffa personliga konton på olika sociala medier, detta för att utvärdera om det är något för din organisation att använda. Skapa inte företagskonton utan att ha koll på vad du ger dig in på!
  2. Ta reda på hur din målgrupp beter sig på nätet och var de finns någonstans. Kanske finns det specifika webbplatser eller social nätverk som handlar om precis det din organisation jobbar med.
  3. Gör noggrann research genom exempelvis Google trender och sökordsdata och sätt upp tydliga syften med er digitala närvaro. 
  4. Ta fram en ordentlig kommunikations­strategi för digitala medier.

Vad kan kursdeltagarna förvänta sig att gå ur kursen med?

– Genom att titta på konkreta case från olika företag och organisationer visar vi hur strateger och kreatörer jobbar tillsammans för att skapa digital kommunikation. Du lär känna det nya medielandskapet, får kunskap om digitala kampanjer och får lära dig hantera digitala kampanjer. Dessutom får du lära dig om vilka möjligheter framtidens teknik ger!

Vill du och ditt företag vill ta steget från passiv åskådare till aktiv påverkare? Välkommen att anmäla dig till Berghs intensivkurs Digital kommunikation, som löper över tre heldagar i rad i juni och december. Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om kursen här!