Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Vårens kvällskurser på Berghs

Berghs hus

Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är hela listan med Berghs kvällskurser under våren 2024. Kursstart 5/3. Begränsat antal platser. Sök nu!

September 20, 2023

Hör deltagarna Jack och Clara berätta om hur det var att läsa en kvällskurs:

BERGHS KVÄLLSKURSER VÅREN 2024

Se detaljerad information på respektive kurs. Här hittar du hela vårt aktuella kursutbud.

Art Direction
Ta dina kunskaper inom art direction och grafisk formgivning vidare. Fördjupa dig inom strategi, koncept och visuellt genomförande. Med den här kursen på ditt CV är du väl förberedd för att fortsätta din karriär som Art Director.
Kursansvarig: Robert Hedlund
Kursstart: 5/3

Berghs Intro
Är du nyfiken på kommunikations­branschen? Har du ett intresse för att tänka kreativt och idébaserat men vill få en bild över vilka möjligheter som finns inom studier och yrkesval i branschen? Då är Berghs intro kursen för dig!
Kursstart: OBS:
7/3

Copywriting
Du som har koll på grunderna inom copywriting vet att det är en sak att skriva för att informera – och en helt annan att skriva för att kommunicera. Här lär du, som redan har en vässad penna, dig ännu mer om verktygen bakom en text: hur du hittar rätt tonalitet, rätt tilltal till rätt målgrupp och ser till att orden inte bara når ut, utan in.
Kursansvariga: Embla Sue Panova
Kursstart: 5/3

Content Creation Start
Varje dag möts vi av bilder och filmer på sociala medier, även kallat content. Men vilka är det som skapar allt innehåll och hur gör dom det? I denna kurs får du verktyg för att kunna påbörja din karriär i djungeln av content och kunskaper kring hur man går från idé till färdig produkt.
Kursansvarig: Tore Åsén
Kursstart: 5/3

Datadriven marknads­föring Start
Är du nyfiken på att arbeta datadrivet och målinriktat? Har du hört talas om begrepp som growth- och performance marketing, och vill förstå vad det innebär? Då är den här kursen för dig!
Kursansvarig: Christina Norling
Kursstart: 5/3

Foto Start
Idag har princip varenda människa en kamera i fickan. Men för att ta de där bilderna som verkligen säger mer än tusen ord krävs ett särskilt öga samt kunskapen om vad som gör en bild bra – och vad som gör den perfekt. Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.
Kursansvariga: Håkan Elofsson och Fredrik Andersson
Kursstart: 18/9 (ges endast på hösten)

Grafisk design Start
Du som är nyfiken på hur det är att jobba som visuell designer kan ta ditt första steg med introduktionskursen Grafisk Design Start. Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.
Kursansvarig: Sofie Redtzer
Kursstart: 5/3

Grafisk design
Du som är vass på grafisk design och vill ta dina kunskaper vidare för att kunna börja skapa visuell kommunikation får med dig många konkreta verktyg härifrån. Här lär du dig hur du använder dina grafiska uttryck för att bäst kommunicera budskapet till rätt målgrupp.
Kursansvarig: Anna-Karin Sundin
Kursstart: 5/3

Marknads­kommunikation
En spännande och utvecklande kurs för dig som redan har arbetat med kommunikation på något sätt och nu vill skaffa dig ännu mer kunskap inom marknads­kommunikation. Här ligger fokus på att ge dig grunderna inom ett lyckat kommunikationsarbete med verktygen strategi, koncept, PR och content.
Kursansvarig: Patrik Lindkvist
Kursstart: 5/3

Strategisk kommunikation och PR
Det här är en kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.
Kursansvarig: Per H Frykebrant
Kursstart: 5/3

Var och hur?

  • Se detaljerad information på respektive kurs.
  • Alla kvällskurserna, utom Berghs Intro, är 10 veckor och du har lektion en kväll i veckan. Däremellan är det hemuppgifter och projektarbete.
  • Många som läser en kvällskurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

När ska du söka?

  • Sista ansökningsdag står på respektive kurs!
  • Vill du vara helt säker på att få en plats är det dock smart att vara ute i god tid. Vi behandlar ansökningarna i turordning.
  • Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

  • Här är 5 tips för att hitta rätt kurs
  • Lästips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare och/eller tidigare kursdeltagare.

Tvekar du fortfarande eller har svårt att övertyga din chef om varför du ska gå?
Här hittar du 5 argument till varför du borde plugga på Berghs.

Hoppas att vi ses framöver!