Denna artikel är inaktuell eller gammal. Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Vårens kvällskurser på Berghs

Berghs hus

Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är hela listan med Berghs kvällskurser våren 2023. Begränsat antal platser. Sök nu!

Skrivet av Berghs School of Communication
Oktober 4, 2022

Hör deltagarna Jack och Clara berätta om hur det var att läsa en kvällskurs:

BERGHS KVÄLLSKURSER VÅREN 2023

Se detaljerad information på respektive kurs. Här hittar du hela vårt aktuella kursutbud.

Art Direction
Ta dina kunskaper inom art direction och grafisk formgivning vidare. Fördjupa dig inom strategi, koncept och visuellt genomförande. Med den här kursen på ditt CV är du väl förberedd för att fortsätta din karriär som Art Director.
Kursansvarig: Robert Hedlund
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

Berghs Intro
Är du nyfiken på kommunikations­branschen? Har du ett intresse för att tänka kreativt och idébaserat men vill få en bild över vilka möjligheter som finns inom studier och yrkesval i branschen? Då är Berghs intro kursen för dig!
Kursstart:
21/3

Copywriting
Du som har koll på grunderna inom copywriting vet att det är en sak att skriva för att informera – och en helt annan att skriva för att kommunicera. Här lär du, som redan har en vässad penna, dig ännu mer om verktygen bakom en text: hur du hittar rätt tonalitet, rätt tilltal till rätt målgrupp och ser till att orden inte bara når ut, utan in.
Kursansvariga: Embla Sue Panova
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

Digital kommunikation Start
Det digitala ekosystemet erbjuder oändliga kommunikationsmöjligheter för dig som kan knepen och har bra koll på alla kanaler och plattformar. Den här kursen ger dig grundläggande kunskap inom digital PR och marknadsföring, sociala medier och om hur du håller dig uppdaterad. En perfekt start att bygga vidare på!
KursansvarigCharlotte da Silva
Kursstart: 15/3

Foto Start
Idag har princip varenda människa en kamera i fickan. Men för att ta de där bilderna som verkligen säger mer än tusen ord krävs ett särskilt öga samt kunskapen om vad som gör en bild bra – och vad som gör den perfekt. Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.
Kursansvariga: Håkan Elofsson och Fredrik Andersson
Kursstart: 15/3

Grafisk design Start
Du som är nyfiken på hur det är att jobba som visuell designer kan ta ditt första steg med introduktionskursen Grafisk Design Start. Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.
Kursansvarig: Sofie Redtzer
Kursstart: 15/3

Grafisk design
Du som är vass på grafisk design och vill ta dina kunskaper vidare för att kunna börja skapa visuell kommunikation får med dig många konkreta verktyg härifrån. Här lär du dig hur du använder dina grafiska uttryck för att bäst kommunicera budskapet till rätt målgrupp.
Kursansvarig: Anna-Karin Sundin
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

Marknadsföring Start
Välkommen att ta ett första kliv in i marknadsföringsvärlden med den här kursen! Här skaffar du dig grundläggande kunskap om hur marknadsföringsarbetet går till och lär dig en lång rad begrepp och modeller som du kommer få nytta av – hur du än väljer att gå vidare.
Kursansvarig: Rosie Kropp
Kursstart: 15/3

Marknads­kommunikation
En spännande och utvecklande kurs för dig som redan har arbetat med kommunikation på något sätt och nu vill skaffa dig ännu mer kunskap inom marknads­kommunikation. Här ligger fokus på att ge dig grunderna inom ett lyckat kommunikationsarbete med verktygen strategi, koncept, PR och content.
Kursansvarig: Karolina Moberg
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

PR Start
Du som är nyfiken på kommunikation i allmänhet och PR i synnerhet har mycket att hämta på den här kursen. Här lär du dig hur ett effektivt PR-arbete kan se ut och får börja bygga den verktygslåda som du kommer ha nytta av i ditt dagliga arbete om du bestämmer dig för att satsa på PR fullt ut.
Kursansvarig: Dian Martinez Valencia
Kursstart: 15/3

Leda kommunikationsprojekt
Vill du lära dig mer om projektledning av kommunikationsinsatser? Här går du igenom de olika stegen i ett projekt och får chans att jobba med ett case hela vägen från brief till genomförande.
Kursansvarig: Helena Aru
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

Strategisk kommunikation och PR
Det här är en kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.
Kursansvarig: Per H Frykebrant
Kursstart: Vårens kurs har startat. Nu kan du söka till hösten!

Var och hur?

  • Se detaljerad information på respektive kurs.
  • Alla kvällskurserna, utom Berghs Intro, är 10 veckor och du har lektion en kväll i veckan. Däremellan är det hemuppgifter och projektarbete.
  • Många som läser en kvällskurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

När ska du söka?

  • Sista ansökningsdag står på respektive kurs!
  • Vill du vara helt säker på att få en plats är det dock smart att vara ute i god tid. Vi behandlar ansökningarna i turordning.
  • Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

  • Här är 5 tips för att hitta rätt kurs
  • Lästips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare och/eller tidigare kursdeltagare.

Tvekar du fortfarande eller har svårt att övertyga din chef om varför du ska gå?
Här hittar du 5 argument till varför du borde plugga på Berghs.

Hoppas att vi ses framöver!