Artiklar

5 kurser för dig som vill planera och leda projekt

projektledning

Vill du lära dig att planera, leda och genomföra projekt? Då har Berghs flera kurser att välja mellan! Det finns både kurser på distans och i våra lokaler.

Oktober 24, 2023

Projektledning (Distanskurs)

Är det någon som kan göra ett uppdrag verkligt framgångsrikt så är det du som projektledare! Det är hos dig allt börjar – och slutar. Berghs distanskurs i projektledning ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att leda människor, arbeta i projekt och ta din karriär vidare. Här får du grundläggande kunskaper i projektmetodik och ledarskap och god inblick i projektledarrollen och vad som gör en projektledare framgångsrik.

Leda kommunikatonsprojekt (Kvällskurs)

Vill du lära dig mer om projektledning av kommunikationsinsatser? Här går du igenom de olika stegen i ett projekt och får chans att jobba med ett case hela vägen från brief till genomförande. Kursen fokuserar på det operativa arbetet att genomföra ett kommunikations­projekt, att driva ett team och resursplanera. Kursen kommer även att innefatta strategiskt arbete, dvs hur man som projektledare får en kund och ett varumärke att utvecklas. Denna kurs är inte branschneutral, utan fokuserar på arbete i kommunikations­projekt.

Facilitering (intensivkurs)
Denna kurs ger dig värdefull kunskap om du skapar och leder engagerande samtal, smarta möten och driver kreativa processer i det digitala, fysiska och hybrida rummet. Facilitatorn utvecklar en förmåga att verbalisera de stora dragen, för att sedan kunna göra det greppbart och leda organisationsförändringar, planera kreativa workshops och hantera gruppdynamik. Den som faciliterar har kunskaper för att designa och leda den process som leder fram till en utmanings lösning.

Projektledning (Dagkurs)

Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!

Projektledning (Intensivkurs)
Dagkursen här ovan med Mie Nygren finns även som en intensivkurs på 3 dagar.

Tips!

  • Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar, exempelvis intervjuer med deltagare – ett bra sätt att få veta mer om upplägg och innehåll.
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan aktivt tackat ja.
  • Sök i god tid så att kursen inte hinner bli fullbokad!

Hör av dig om det är något du undrar över. Chatta gärna med oss! Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud!