Artiklar

5 kurser för dig som vill planera och leda projekt

projektledning

Vill du lära dig att planera, leda och genomföra projekt? Då har Berghs flera kurser att välja mellan! Det finns både kurser på distans och i våra lokaler.

Oktober 24, 2023

Projektledning (Distanskurs)

Är det någon som kan göra ett uppdrag verkligt framgångsrikt så är det du som projektledare! Det är hos dig allt börjar – och slutar. Berghs distanskurs i projektledning ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att leda människor, arbeta i projekt och ta din karriär vidare. Här får du grundläggande kunskaper i projektmetodik och ledarskap och god inblick i projektledarrollen och vad som gör en projektledare framgångsrik.

Produktions­ledning Start (Distanskurs)

För att lyckas med ett projekt, alltså att leverera i tid med rätt kvalitet och inom budget, krävs en vass produktionsledare. Produktionsledaren är en doer och detaljkonstnär som får det att hända. Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper och en praktisk grund att stå på för att starta, driva och avsluta ett projekt.

Facilitering (intensivkurs)
Denna kurs ger dig värdefull kunskap om du skapar och leder engagerande samtal, smarta möten och driver kreativa processer i det digitala, fysiska och hybrida rummet. Facilitatorn utvecklar en förmåga att verbalisera de stora dragen, för att sedan kunna göra det greppbart och leda organisationsförändringar, planera kreativa workshops och hantera gruppdynamik. Den som faciliterar har kunskaper för att designa och leda den process som leder fram till en utmanings lösning.

Produktions­ledning (Intensivkurs)

Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.

Projektledning (Intensivkurs)
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!

Tips!

  • Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar, exempelvis intervjuer med deltagare – ett bra sätt att få veta mer om upplägg och innehåll.
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan aktivt tackat ja.
  • Sök i god tid så att kursen inte hinner bli fullbokad!

Hör av dig om det är något du undrar över. Chatta gärna med oss! Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud!