5 lästips inför julledigheten

Byt ut Netflix och scrollandet mot intressant och givande läsning under julledigheten. Här är 5 lästips till dig som är intresserad av kommunikation och som får dig att reflektera mera!

Trädens hemliga liv 

I den här boken får du verkligen träda in i en okänd värld för oss människor. Det händer fantastiska saker i skogen. Skogsvaktaren Peter Wohlleben berättar om trädens oväntade och extraordinära förmågor, och hur träden kommunicerar och tar hand om varandras avkomma. Vi kanske tror att vi vet allt om skogen, men den här boken kommer få dig att se skogen med nya ögon.

Talking to Strangers

Varför missuppfattar vi andra människor? Hur kommer det sig att vi har så svårt att upptäcka en lögn, läsa av ett ansikte eller bedöma en främlings motiv? Den berömda författaren Malcolm Gladwell tar oss med på ett intellektuellt äventyr till den mörkare sidan av mänsklig natur, där främlingar aldrig är enkla och felaktiga avläsningar kan få katastrofala konsekvenser.

How consumers make decisions in 2019

I en digital tidsålder där det ständiga utbudet av valmöjligheter överväldigar konsumenten berättar Johan M Persson, grundare och innovationschef på byrån C’monde, om hur innovation och användarupplevelse kan användas som två effektiva triggers i kundresan, för att förenkla vägen till köp. Två kraftfulla verktyg du som jobbar med marknadsföring inte vill missa.

The Art of Noticing
Känner du att din uppmärksamhet ständigt dras i olika riktningar? Den här boken ger dig verktygen du behöver för att komma bort från skärmen och hantera dagliga distraktioner. Den kan ge dig insikter och lägga fokus på de saker och människor som är viktigast för dig. Mindfulness in disguise, kort och gott. Tips!

The Dark Psychology of Social Networks

Vad är egentligen nackdelarna med sociala mediers framfart? I den här artikeln pratar Jonathan Haidt och Tobias Rose-Stockwell om hur dessa medier har förändrat samhället i stort. De menar att det är enklare att gömma sig bakom en fasad och inte ta ansvar för sina handlingar. Det här är en artikel som vi alla borde läsa.


								
Taggar: