5 lästips inför julledigheten

2020 är snart slut, ett år med mer skärmtid än någonsin. Vi uppmuntrar dig att ta en paus från alla skärmar och istället sätta näsan i en bok. Här är 5 lästips om kommunikation som får dig på andra tankar under julledigheten!

Skrivet av Adam Horne
December 8, 2020

Hur du lyckas i en vit värld

Den här boken är skriven av entreprenören och ’’queen of change’’ Siduri Poli om hur det är att leva i en vit värld där alla inte har samma möjligheter. Hon levererar kraftfulla tips och verktyg för att ta sig dit man vill. Boken innehåller också riktiga upplevelser och berättelser från Siduris egna liv och hon diskuterar rasism, diskriminering och samhällsfrågor. En viktig bok för alla!

Osynliga kvinnor: hur brist på data bygger en värld för män

Caroline Criado Perez, författare till den här boken belyser genom exempel från hela världen hur kvinnor systematiskt ignoreras. Är du kvinna lär du känna igen dig, är du man får du ett perspektiv. Boken skildrar allt från teknik till våldtäkter i krigszoner och hur kvinnor världen över påverkas av okunnighetens könspolitik.

Deep work: hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld – strategier för kontroll, mindre stress och digital minimalism

Den här boken är till för alla som drunknar i onödigt arbete! Djupjobb innebär att arbeta med mentalt krävande uppgifter utan att tappa koncentrationen. Det är många som idag förlorat sin tillgång till detta. Författaren till boken Cal Newport visar hur du kan prestera bättre på jobbet och hur tillfredställande det är att behärska någonting fullt ut.

Hacking Growth

Här är en verktygslåda som alla företag i vilken bransch som helst kan använda för att implementera i sin strategi för tillväxt, från hur man ställer in och driver tillväxt och hur man agerar och utvärderar resultaten. Läsning för alla som vill bryta sig ut spåren för traditionell marknadsföring och uppnå mer konsekventa och datadrivna resultat!

Misbehaving

Fylld med antika berättelser tar boken en unik blick i djupgående mänskliga svagheter. Ekonomin möter mänsklig psykologi och upplyser oss om hur vi tar smartare beslut i en alltmer mystifierande värld. Oavsett om vi köper en klocka eller säljer möbler viker vi oss för fördomar och fattar rationella beslut om vår ekonomi. Bli upplyst och ändra dina tankar om ekonomi.

Taggar: