Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Deras praktikansökan gav internationell buzz

droga5praktik

Studenterna Noah Bramme och Andreas Karlsson hade tidigt under sin utbildning siktet inställt på att få sin praktik på byrån Droga5. I stället för att skicka in en klassisk ansökan skapade studenterna en remake av en av byråns stora kampanjer, lade upp den på Youtube och snart var den viral. Här tar du del av resultatet.

Studenterna Noah Bramme (copywriter) och Andreas Karlsson (art director) har läst ett drygt halvår av sin tvååriga utbildning Copywriter/Art Director på Berghs, men de hade tidigt siktet inställt på att få sin praktik på byrån Droga5. I stället för att skicka in en klassisk ansökan valde de att göra en remix på byråns Google Pixel-kampanj (2016), lägga upp den på Youtube och presentera en serie med korta klipp som med glimten i ögat och stor idérikedom visar vad Droga5 har att vänta om de väljer ut Noah och Andreas som praktikanter. Kampanjen blev så viral att den snabbt uppmärksammades av den internationella branschsidan Adweek, som delade kampanjen i en artikel med rubriken These 2 Swedish Students Want to Intern at Droga5 So Badly They Remixed the 2016 Pixel Campaign (läs artikeln här).

Noah och Andreas, varför just Droga5?

Gemensamt för oss båda var att vi sökte till Berghs utan att egentligen veta ett dugg om reklambranschen. Vi har i efterhand förstått att många av jobben som vi tyckte var bra innan vi fick ett riktigt intresse för reklam var jobb som just Droga5 hade skapat. Och det är ju sådana jobb som vi själva vill få ut i framtiden, som engagerar folk som oss, som inte brydde sig ett dugg om vad som var ”bra reklam” eller inte. Kommunikation som engagerar på riktigt helt enkelt. Vi vill lära oss av de bästa! Sen ska vi inte sticka under stol med att New York är New York.

Har ni fått någon inside information kring hur er ansökan har landat hos byrån?

Vi har hört från de gamla Berghsstudenterna Tobias Lindborg och Felix Karlsson (jobbar nu på Droga5) att filmerna har börjat florera på kontoret. Vi har även varit i kontakt med de praktikansvariga på mail, men inget är klart än.

Om kampanjen gör jobbet och ni får praktikplatsen, vad är det första ni tänker göra efter beskedet?

Då slutar vi googla ”How to get an internship at Droga5” och börjar googla ”How to survive in NYC for $3 a day”

Kan vi få önska oss fler sång- och dansinsatser av er framöver under studietiden på Berghs?

Vi jobbar redan på vårt bidrag till Berghsrocken 2018…

Här är filmerna som förhoppningsvis leder Noah och Andreas till sin drömpraktik.