Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs bjuder in till webinarium under DigitAlmedalen

Almedalen har lyfts ut från årskalendern. En vecka som för tusentals människor är planerad i kalendern för att få nya insikter, nätverkande och kompetensutveckling. I år deltar Berghs i DigitAlmedalen som är en satsning på framtidens arbetsmarknad. Onsdagen den 1 juli håller Camilla Wallander, VD på Berghs och Joakim Thulin, Head of Insights ett webinarium om Learning Experience.

Almedalen är världens största demokratiska mötesplats - för kunskap, kommunikation och möten. Varje år ges möjlighet att både delta och lyssna, på plats eller genom olika medier. Berghs har medverkat på plats de senaste fem åren, och har även låtit ett antal medarbetare följa med för att bygga kunskap, nätverk och få olika perspektiv. Vi ställer inte in, vi ställer om - och i år blir det digital.

Berghs medverkar i år i DigitAlmedalen, vad är det?

Tankesmedjan Futurion har satsat på en digital kunskapsinjektion om framtidens arbetsmarknad. Vi deltog i ett panelsamtal med dem även förra året och tycker att det är ett intressant upplägg med bra talare i år. Berghs deltar under temadagen om framtidens arbetsmarknad på onsdag den 1 juli ca kl 11.00 med webinariet: “Return on Education och Learning Experience - dina viktigaste verktyg i framtiden?” säger Joakim Thulin.


Är det relevant att skapa ett digitalt arrangemang?
Ja, vi hade själva planerat ett digitalt 3-dagars program med ett antal seminarier där vi ville kombinera kunskap med reflektion, samtal och digitala mingel. Almedalen handlar om kunskap och perspektiv, och det är viktigt att hålla i det säger Joakim. Då det var många olika parter som tänkte likadant, valde vi istället att joina Futurions satsning som kombinerar webinarier, livesändningar och intervjuer. Vi tror på att det är viktigare än någonsin att inte bara göra nytt utan även samverka och reflektera tillsammans! adderar Camilla.

Vilka spaningar inom lärande tror ni är viktigast att ha koll på inför hösten 2020?

ROE och Learning Experience är två centrala nycklar i en framtid där vi hela tiden måste lära nytt, både som individer, företag, organisationer och offentliga verksamheter.  ROE står för Return on Education, och tydliggör den bakomliggande strategi som föregår effektivt lärande, och Learning Experience är hur lärandet genomförs och upplevs, säger Joakim Thulin.

Finns det något ni hoppas på till Almedalen 2021?
Ja, vi vill gärna utmana Almedalens modell med att tillföra mer samtal och reflektion kopplat till lärande. Istället för panelsamtal säkra en del kunskap och en del samtal i mindre grupper. Vi tror att Almedalen är en plats där vi tillsammans kan öka lärandet och skapa möjligheter för idégenerering! säger Camilla Wallander.

Läs mer och anmäl dig till: DigitAlmedalen 29 juni - 1 juli kl 09.00 - 12.00