Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs digitala klass lanserar länksamlingen Digifredag

Digifredag är tillbaka! Ny termin, ny klass av länkhungriga digitala strateger och kreatörer på Berghs. Varje vecka dammsuger klassen internet på de länkar som klickas på mest frekvent just nu, eller helt enkelt inte får missas enligt klassen. Olle Forneus och Gaby Backman som läser till Digital Strateg respektive Digital Kreatör berättar om vad vi kan vänta oss i år.

September 30, 2016

Hej på er! Ni är två av årets blivande digitala kreatörer och strateger på Berghs. Hur skulle ni beskriva er klass?

Olle: Framför allt är folk väldigt glada, trevliga och ambitiösa! Sen så har alla mer eller mindre ett intresse för det digitala, med andra ord – vi är skolans nördar.

Gaby: Förutom att vi är drivna så kommer vi alla från helt olika bakgrunder vilket gör oss till ett härligt gäng som lär oss mycket av varandra. Det är roligt att Olle säger nördar, för det är nog ingen av oss som insåg att vi var nördar förrän vi hamnade i samma klassrum.

Vad var det som fick er att söka till just den utbildningen ni går på Berghs?

Olle: En kompis till mig gick utbildningen förra året och talade varmt om den. Sen passar den mig bra då jag är väldigt strategiskt lagd och känner samtidigt att det är ett ypperligt tillfälle att lära mig mer om digitala verktyg och plattformar. Att arbetsmarknaden skriker efter den här kompetensen är ju inte fel heller!

Gaby: Efter att ha gått kursen “Berghs Intro” kände jag till en början att alla heltids­utbildningar lät intressanta. När verkligheten kom ikapp var jag tvungen att fatta ett beslut. Jag har nog alltid varit lite av en tekniknörd men en techmässa senare var jag helt övertygad om att framtiden ligger i det digitala. Det känns även fantastiskt roligt och spännande att få chansen att ligga i framkant av den digitala transformationen.

Digital strateg / Digital kreatör

Digitala kanaler är de snabbaste växande inom kommunikations­branschen. Som digital strateg eller digital kreatör lär du dig behärska de verktyg som behövs för att göra kommunikationen så effektiv som möjligt.

Tobias Lundqvist

Läs mer om heltidsprogrammet här!

Varför sätter ni veckovis ihop en lista med länkar och delar med resten av skolan och omvärlden?

Olle: För att det är kul! Och för att vi är rätt nördiga som sagt. Men sen gillar jag "Sharing is Caring"-mentaliteten också, du hjälper och tipsar mig och vice versa.

Vad tror ni att vi kommer att upptäcka genom att följa med era länksamlingar?

Gaby: Tanken är ju att vi filtrerar det som händer i den digitala världen och sen informerar om det väsentliga. Det verkar som att många i skolan är intresserade men inte riktigt vet vart de ska vända sig. Det ger alla en chans att hålla sig uppdaterade och samtidigt inse hur roligt det kan vara med ny teknik.

Var hittar ni inspiration till Digifredag?

Gaby: Vi blir dagligen exponerade i utbildningen med pålästa föreläsare som är i framkanten och exempelvis nu nyligen var vi ju på Stockholm Tech Fest som var sjukt intressant. Mycket finns också i ens flöde i sociala medier, följer man ett antal intressanta sidor och har lite nördiga kompisar så kommer det till en automatiskt nästan.

Vilken är din favoritlänk på internet just nu?

Olle: Om du har missat Pokemon Go-låten från i somras så får du din sista chans här:

Den är kul för den är så tafflig, samtidigt som man hatar sig själv för att man går och nynnar på melodin resten av dan sen. Annars kollar jag på typ roliga djur, fulla ryssar men också en hel del sci-fi – typ Star Wars-teorier om vem Snoke egentligen är. Roligt blandat med nörderi helt enkelt!