Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs kaffemuggar har ny look - studenten Victoria har gjort designen

Berghs går årsvis ut med en minibrief till sina kreativa studenter om att formge skolcaféets muggar. I år har studenten Victoria Englund som går sin sista termin på progammet Communication Design utformat muggens nya look, hon kallar den "Morgonrutin". Här berättar hon om sin kreativa process, sina framtidsdrömmar och tipsar om sina bästa inspirationskällor på Instagram.

Skrivet av David Lindh
Mars 8, 2021

Berätta lite om dig själv!

- Victoria heter jag och läser min sista termin av Communication Design programmet på Berghs. Jag har en bakgrund inom PR men mitt hjärta ligger närmast design som är min stora passion.

Hur fick du idéen till designen?

- Jag kallar den morgonrutin. Just kaffe är en väldigt viktig del av min morgonrutin och jag ville därför illustrera en typisk vardagsmorgon för mig. Jag tror en del kan känna igen sig i den lilla stressen i morgonrusket, för att sedan köpa sin första kopp kaffe minuterna innan lektionen drar igång.

Hur såg arbetsprocessen ut?

- Jag gillar initialt att rita fritt för att inte bli begränsad av vektorer i en tidig fas av skapandet. Jag älskat att skissa i Procreate som är en app jag har på min Ipad. Det gör det lätt att testa olika idéer och skissa ut dom. Det är dessutom toppen för att jobba med texturer senare i processen vilket kan få en illustration mer levande.

Vad inspireras du av generellt i din design?

- Jag gillar enkel design men som har en lekfull idé bakom. Utöver det, tycker jag tidlös design är väldigt inspirerande och gillar därför att kolla tillbaka i tiden för inspiration.

Nyfiken på Communication Design?

Vill du jobba praktiskt med grafisk design, motion design, förpackningsdesign och digital design – för att förbereda dig för en framtid inom visuellt kreativa yrkesroller? Då är Communication Design programmet för dig!

Till programmet

Har du några instagramkonton inom design/konst som du gillar extra mycket?

- Jag kan tipsa om att kika in @delehag för otroliga illustrationer, @margot.leveque för nytänkande typografi och @waldersten för inspirerande konst.

Vad jobbar du med just nu?

- Just nu är vi ute på vår andra praktikperiod parallellt med att vi jobbar med våra individuella designprojekt. Det är en väldigt kul, givande och intensiv period av utbildningen.

Vad är drömjobbet?

- Jag drömmer om att jobba på en designbyrå med inriktning på kultur och bokformgivning. Att få nörda ner mig i typografi och layout hade varit drömmen.