Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs lanserar intensivkursen Action for Innovation - i London  

Berghs lanserar intensivkursen Action for Innovation - i London  

Ingen kommer undan det digitala skiftet. Vi lever i en tid av snabba förändringar där integration mellan olika kompetenser och samverkan krävs i högre grad än någonsin. För att göra det krävs innovativa lösningar på dagens och framtidens utmaningar - där det gemensamma målet är att utveckla både varumärke och accelerera förändring. Nu introducerar Berghs en intensivkurs, Action for Innovation, i London.

September 7, 2016

I Berghs nya intensivkurs Action for Innovation reser vi till London för att under två dagar möta ett urval av företag, byråer och start-ups som drivs av just innovation. Kursledarna och processledarna Joe Coppard och Fredrik Heghammar lär ut “Sling Innovation Process” och besöken varvas med workshops kring de olika elementen i metodiken. Man arbetar med sitt eget företags utmaningar och får samtidigt en unik möjlighet att nätverka och växa tillsammans med de övriga kursdeltagarna.

Camilla Wallander, VD på Berghs School of Communication, har själv nyligen flyttat till London för att satsa på Berghs internationella expansion. Hon har också varit delaktig i att ta fram denna kurs, som en första test av olika tänkbara format för Berghs utomlands.

“Nyligen pratade alla om vikten av digital omställning och tänka nytt, men idag handlar det om hur det ska ske. Vilka processer funkar, hur kan man lära från start-ups, vilken typ av samverkan med andra behövs, etc. Därför tror vi på att hitta intressanta miljöer där vi kan fånga nya perspektiv, och samtidigt jobba hands-on med metodik för att ge verktyg. Nu startar vi första kursen på plats i London den 13-14 oktober, denna gång med fokus på att få med personer från Sverige som behöver energi i sitt förändringsarbete” säger Camilla Wallander.

Action for Innovation i London

Under två intensiva dagar i London kommer vi att möta ett urval av företag, byråer och start-ups som drivs av innovation. Vi samtalar, lär genom att testa nya arbetssätt. Det blir en ”hands on experience” med energi för att kunna utveckla både varumärke och accelerera förändring.

Joe Coppard, Fredrik Heghammar

Läs mer om kursen och ansök!

På plats i London kommer vi att ha två fullmatade dagar med talks, besök, workshops och nätverkande. Direkt efter ett möte samlar vi tankarna i workshops och jobbar på så sätt igenom de olika delarna i innovationsprocessen. Fredrik och Joe kommer att lära ut metodiken genom att testa att jobba direkt på plats. Efter de två intensiva dagar får kursdeltagarna med sig verktyg för att sätta högre fart på det digitala förändringsarbetet i sina respektive företag.

Joe Coppard är kursansvarig för Action for Innovation tillsammans med Fredrik Heghammar, båda grundare av Another Tomorrow. Joe verkar som facilitator, Creative Director och specialist inom prototyping med erfarenhet från bl a Tate, Google och W+K. Han drivs av att utforska potentialen i ny teknik tillsammans med kommunikation med erfarenhet och ser fram emot att ta emot den första kullen av modiga och nytänkande deltagare i London.

“It’s a digital transformation experience in London to evolve both brand and mind. Throughout this two-day hands-on experience we will meet entrepreneurs, agencies and visionaries making digital transformation a reality. As Course Directors and curators, we have pinpointed essential elements that will give people the tools to unleash creative innovation throughout their organizations.” säger Joe Coppard.

Kursen startar den 13 oktober och avslutas kvällen därpå. Sista anmälningsdag är den 28 september. Läs mer om intensivkursen Action for Innovation här.