Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Morning Routine: Motion Graphics

Internet rör på sig! I det här filmade frukostseminariet på Berghs undersöker vi explosionen av rörlig grafik på internet och funderar på hur det kan bli en del av vårt dagliga arbete.

Idag verkar nästan allting förklaras bäst med animation. Att fira en lång vänskap med en facebookkompis görs bäst genom att dela en förproducerad dynamiskt animerad film med era bästa gemensamma digitala minnen från plattformen. Mediehusen använder rörlig grafik för att förklara allt från blockpolitik till fejkade nyheter och bitcoins.
Och när vi är trötta på denna aldrig sinande ström av rörlig information kan vi alltid koppla av med dagens virala video i flödet. Det är helt enkelt så att just nu rör sig nästan allting på internet, och mer kommer det bli. Hur kommer det här påverka oss som konsumenter och kreatörer?


Vi kommer ta del av några av de bästa exemplena på rörlig grafik och fundera kring vad det är som gör bra rörligt innehåll bra och hur man kommer igång med att ställa om till att arbeta rörligt!
Martin Löfqvist är frilansade art director med inriktning på rörlig grafik och är kursansvarig för nystartade kursen Motion Graphics. Martin har lång erfarenhet av digital kommunikation och rörlig grafik från tidigare arbete som filmansvarig på kampanjbyrån Reform Act, art director på Great Works och från egna startupen Loopcam. Martin är även en av medgrundarna till det ambulerande galleriet Showww.