Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs nya alumninätverk: Berghs Connect

Berghs Connect är en digital mötesplats för alumner. Du kan söka reda på personer från olika år, söka efter personer som jobbar på ett specifikt företag eller se vilka som bor i olika länder. En hubb att nyttja i vardagen och ett nätverk som fortsätter leva långt efter att du tagit examen.

Skrivet av David Lindh
Augusti 24, 2018

Med Berghs Connect finns forum för dialog och man kan söka på kompetenser, erfarenheter, intressen eller utvecklingsområden. Här ska det gå att hitta jobberbjudanden och förfrågningar om tillfälliga arbeten, inspiration och inbjudningar till externa event samt aktiviteter på Berghs.

En idé utvecklad av alumner

– För två år sedan gjordes ett examensarbete där studenterna presenterade namnet Berghs Connect med olika funktioner. Nu har vi byggt vidare på de tankarna, och lanserar en plattform som ytterligare ska stärka vårt nätverk och bidra fler jobbmöjligheter, förklarar Camilla Wallander VD på Berghs.

I utvecklingsarbetet av den nya plattformen valdes Nectima som digital byrå med fokus på företag som önskar ta fram innovativa lösningar vad gäller användarupplevelse, design och teknik.

– Vårt roliga och intensiva samarbete med Berghs School of Communication resulterade i ett kreativt och enkelt sätt att hålla kontakt och få möjlighet till nya uppdrag och nya relationer. Det ska bli spännande att följa resultatet och vidareutvecklingen av Berghs Connect, säger Richard Kendrick på Nectima.

En hubb som fortsätter bygga nätverk

En viktigt del med Berghs är att vara en hubb inom kommunikation med möjlighet att bygga nätverk och nyttja den kraft som går att åstadkomma tillsammans. Tills nu så har Berghs fokus varit den fysiska mötesplatsen men genom en digital samlingsplats finns förutsättning för utveckling såväl inom Sverige som internationellt. Från start riktar den sig till alla som går, har gått heltidsutbildning på Berghs. Därefter finns möjlighet att inkludera fler varianter av nätverk baserat på behov hos olika kunder.

– Berghs Connect föddes i insikten om att bland det bästa med Berghs är kontakterna som knyts under studietiden. Det är grymt kul att Berghs byggt vidare och gjort verklighet av projektet. Vi i teamet hoppas att plattformen ska fortsätta generera spännande möjligheter för Berghs studenter långt efter examen, säger Tove Andersson, tidigare student på Berghs och idag Marknadsdirektör på blockchainstartupen Superblocks.