Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs och SVRVIVE Studios anordnar Sveriges första VR Unconference

Unconference_Berghs

Berghs och VR-spelstudion SVRVIVE går samman för att den 14:e december anordna en Unconference på temat VR, MR, AR och 360-filmer. Tanken med en Unconference är deltagarna själva skapar programmet – vem som helst kan anmäla sig för hålla en workshop, föreläsning eller demo av ett spel/projekt.

Storytelling, Virtual Reality och 360-filmer

Den 14:e december i Berghs lokaler på Sveavägen anordnas en Unconference med inriktning på Virtual Reality, Mixed Reality, Augmented Reality och 360-filmer. Experter, distributörer, nördar, studios, producenter och kommunikatörer kommer att mötas för att tillsammans inspirera och diskutera nya medier och teknologier. Detta inom ramen för storytelling, upplevelser och underhållning.

- Det finns en upptäckaranda kring hela VR-sektorn och vi vill fånga den passion som finns hos startups, filmare och speltillverkare och samla deras nyvunna kunskap i en "unconference" - en konferens där deltagarna själva står för innehållet. Vi satte temat Storytelling eftersom vi som kommunikationsskola ser både möjligheter och utmaningar med hur ny teknik kan användas för kommunikation, säger Patrik Hambraeus, Learning Developer på Berghs SoC.

-  Vi vill skapa ett forum och ett community för alla som är intresserade av att utforska vad VR, MR, AR och 360 har att erbjuda. Intresset för dessa frågor växer allt snabbare globalt och Sverige ligger redan i framkant på många områden. För oss på spelstudion SVRVIVE handlar VR om att skapa känslofyllda och utforskande upplevelser i nya världar, men vi vet att det finns flertalet andra användningsområden. Vi vill skapa synergier mellan skapare, varumärken och storytellers, berättar Erica Eliasson, CMO på SVRVIVE Studios.

Såhär anmäler du dig

Programmet för den 14:e december skapas av deltagarna själva. Vem som helst som är intresserad av VR, MR, AR och 360-filmer kan anmäla sig för att hålla en workshop eller föreläsning. Det finns även ytor för att presentera olika projekt, demos, spel, teknologier och 360-filmer. För de som bara vill lyssna finns det även möjlighet att medverka som gäst.

Unconference pågår den 14 december mellan klockan 13.00 och 21.00. Programmet är gratis, men anmälan krävs. Den gör du här!