Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs på SXSW: Sveriges radio om framtidens radio

berghs_sr_sxsw

Radion är inte död – ljud blir allt viktigare! Berghs studenter Olle och Gaby möter Cecilia Bodström och Simon Gooch från Sveriges radio och talar om framtidens radio. Direkt från SXSW I Austin, Texas.

April 3, 2017

Vi tog ett mycket intressant snack med Cecilia Bodström, utbudsdirektör på SR, och Simon Gooch, innovationsdirektör på SR, om Sveriges radio och framtiden. Förutom ett par intressanta idéer till program har besöket på SXSW även satt igång tankarna mycket kring hur nya tankesätt och innovationer kan implementeras i deras verksamhet.

Fler spaningar från Austin

Häng med Berghs studenter Olle och Gaby när de minglar i Austin på South by Southwest 2017!

Se fler spaningar här!

I och med sitt samhällsuppdrag har man tagit med sig många tankar och insikter från det amerikanska valet i form av exempelvis fake news och en för stor storstadsfokusering i rapporteringen. Vi har ju val i Sverige nästa år så hur man ska optimera allt som har med valet att göra är något som kommer att diskuteras varmt den kommande tiden på Sveriges radio. Bland annat funderar redan nu Cecilia och Simon om vi kanske måste ha mer fokus på andra städer än storstäderna i de rikstäckande kanalerna – att det lokala fokuset i P4 inte räcker utan att man måste komplementera med mer regionalt innehåll från hela landet.

Rent tekniskt pratar Simon mycket om en intressant trend som han har snappat upp – att skärmlösa enheter blir allt viktigare nu när det kommer fler och fler röststyrningsmöjligheter. Likaså poängterar han att radio inte alls är ett utdöende medium som många kan tänkas tro, utan faktum är att fler än någonsin faktiskt konsumerar ljud. Så, det är otroligt viktigt för Sveriges radio är att inte bara tillfredsställa de som lyssnar på konventionell fm-sänd radio utan att även hänga med hur man kan underlätta för de många lyssnarna som föredrar olika digitala lösningar.