Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Certified Fundraiser gav Lisa ett mer strategiskt tänk

Lisa jobbar som insamlingsansvarig på Djurskyddet Sverige och var en av deltagarna i senaste omgången av den certifierande utbildningen Certified Fundraiser. Här delar hon med sig av vad hon lärde sig och vem hon tror skulle kunna dra nytta av utbildningen.

Skrivet av David Lindh
November 20, 2019

Hej Lisa! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag jobbar som insamlingsansvarig på Djurskyddet Sverige. Jag har en bakgrund i både IT-konsult- samt direktreklamsbranschen och halkade in i insamlingsyrket av en slump och kände att det här var helt rätt för mig. Att få jobba med ett ändamål som ligger mig varmt om hjärtat, att hjälpa djur, känns fantastiskt. Jag är ensam insamlare på Djurskyddet och gör allt från strategi till genomförande av insamlingsarbetet.

Hur kommer det sig att du gick Certified Fundraiser?

Jag kände att det fanns en lucka i mina kunskaper om hur man tänker och jobbar strategiskt med insamling. Jag har tidigare varit mer fokuserad på hands-on produktion av insamlingskampanjer och aktiviteter. Utbildningen lockade också för att få ett kvitto på mina kunskaper som jag redan hade och även att man blir EFA-certifierad!

Vad av det ni lärde er har du haft mest användning av?

Jag har haft mest nytta av att lära mig faktiskt metoder för hur man tänker ut och formulerar en strategi kring insamling.

Nyfiken på Certified Fundraiser?

Har du redan jobbat med kommunikation eller insamling och vill arbeta aktivt med organisationers insamlingsarbete? Då kommer den här utbildningen att förändra dina förutsättningar till det bättre!

Till utbildningen

Har du gjort några konkreta förändringar i ditt arbetssätt efter utbildningen?

Nu avsätter jag mer tid för strategiskt tänk. Jag har tagit mig an arbetet med planering inför nästa år på ett bättre sätt än tidigare.

Vad var det bästa med utbildningen?

Både att lära mig nya saker som jag inte behärskade innan, plus att få en kvittens på mina förkunskaper. Samtidigt var det minst lika viktigt för mig att få knyta kontakter med de andra deltagarna och lärarna, då jag som tidigare nämnt är ensam på insamlingsområdet på min nuvarande arbetsplats.

Vem tror du skulle ha nytta av att gå den här utbildningen?

Jag tror att utbildningen nog passar de flesta som jobbar inom insamling idag. Kanske jobbar man med ett specifikt område och vill bredda kunskaperna eller bara förbättra sitt arbetssätt, oavsett om man har jobbat länge eller är relativt ny i branschen.