Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"I Sverige vill arbetsgivarna gärna se dina kunskaper på papper"

ClaudiaFriedtopp

Det finns lika många anledningar att läsa en kurs på Berghs som det finns kursdeltagare. För Claudia Fried bidrog kvällskursen i projektledning till att stärka självförtroendet. "Kursen fick mig att inse att jag har mycket att tillföra en arbetsgivare då jag är så mångfacetterad inom kommunikation och marknads­föring", berättar Claudia Fried, som i samband med kursen startade sitt nya arbete som marknadsansvarig i Stockholm.

När Claudia Fried berättar om sin arbetslivserfarenhet är det svårt att inte bli imponerad. Som fotograf i grunden har hon under årens lopp provat på många sidor av kommunikations­branschen. På hennes CV finns studio manager, projektledare, art buyer, varuhuschef, kreatör, webb director och grafisk designer. Hon har dessutom släppt musik, gett ut en fotobok och haft en egen fotoutställning. Under hösten 2016 bestämde sig Claudia för att sätta punkt för frilanslivet och söka jobb som projektledare i Sverige.

Vad var det som fick dig att söka till en kurs på Berghs?

När jag sökte jobb inom projektledning och marknads­föring i Sverige noterade jag att många av jobben som låg ute ville se en utbildning på Berghs eller liknande. Jag ville alltså få mina kunskaper som projektledare på pränt. Projektledning har ingått i många av mina jobb och här i Sverige vill arbetsgivare gärna se dina kunskaper på papper. Det var flera kurser som verkade intressanta men jag valde till slut projektledning på kvällstid eftersom jag sökte flera jobb som just projektledare.

Vilka förväntningar hade du när kursen startade?

Jag hade höga förväntningar på kursen. Jag har själv föreläst inom Berghs fotoutbildningar och lade då ned otroligt mycket jobb på föreläsningarna. Jag förväntade mig att lärarna skulle hålla lika hög nivå som jag själv.

Väl på plats på kvällskursen på Berghs hade jag en fantastiskt bra upplevelse. Lärarna var duktiga, motiverade och levererade över förväntan. Efter varje föreläsning riktigt kokade min hjärna av inspiration, nya kunskaper och idéer. Kurskamraterna var toppen och jag lärde mig väldigt mycket av dem. Vår kursansvarig var också toppenbra.

Fick du under kursen någon typ av "aha-upplevelse"?

Ja, det fick jag efter varje kurstillfälle. Särskilt när vi gick igenom Planning. Det var riktigt intressant att lära sig mer om psykologin bakom reklam och marknads­föring. Även mina tankar kring min roll förändrades under kursens gång. Jag insåg att jag hellre ville jobba mer operativt med marknads­föring som marknadsansvarig än som projektledare.

Läs projektledning på Berghs!

Vill du lära dig mer om projektledning av kommunikationsinsatser? Här går du igenom de olika stegen i ett projekt och får chans att jobba med ett case hela vägen från brief till genomförande.

Cecilia Steenberg Forsberg

Ansök här!

Berätta om ert projekt i kursen!

Vi fick i uppdrag av Destination Gotland att öka antalet resenärer under lågsäsong. Det fanns ingen självklar lösning så vi fick verkligen tänka till. Som tur var hamnade jag i en grupp med briljanta hjärnor så vi tog fram ett klockrent koncept. Mycket av det vi föreslog tog jag med mig från flera av era frukostseminarier, som t ex VR.

Såhär några månader efter kursavslut, vad sysslar du med idag?

I december fick jag jobb som marknadsansvarig på ett företag som heter BigBox. Vi säljer kläder och accessoarer i åtta butiker i Stockholmsområdet och vid norska gränsen. Där är jag ansvarig för all marknads­föring och arbetar operativt med allt från planning till art direction, foto, video, grafisk design, sociala medier och webbdesign etc. Det är superkul och utvecklande!

ClaudiaFried

Vilken roll spelade din kurs på Berghs när du sökte jobb?

Jag tror att kursen på Berghs, framför allt lärarna, hjälpte till att stärka mitt självförtroende och fick mig att inse att jag har mycket att tillföra en arbetsgivare då jag är så mångfacetterad inom kommunikation och marknads­föring. Jag kan allt möjligt; ledarskap, produktions­ledning, projektledning, planning, fota, filma, designa och lite webbkodning etc. De fick mig att inse att jag kunde baka ihop alla mina kunskaper och erfarenheter till att bli en åtråvärd kandidat på jobbmarknaden.

Var ser du dig själv om fem år?

Jag ser mig själv som marknadschef på ett medelstort företag inom detaljhandeln. Jag hoppas fortsätta utvecklas och ta fler kurser. Jag har bott utomlands i 20 år så just nu vill jag bara bo i Stockholm. Lite längre fram kanske det blir USA igen.

Kan du dela med dig av något som du inspireras av?

Jag inspireras av intelligenta och drivna människor som följer sina drömmar och som vågar sticka ut i vårt likriktade samhälle där alla ska se likadana ut, säga samma saker och tänka likadant.