Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Cogs Creative är bland de första att ta del av co-working på Berghs

Sedan Berghs flyttade in i en egen byggnad på 3500 kvm lanserades co-working, som erbjuder företag eller frilansare ta sin business in till vår kreativa hub. Ett av företagen som sitter här är Cogs Creative. Marie Svanberg är en del av teamet och berättar mer om deras upplevelse här!

Bilden från vänster: Magnus Engström, Anna Romson och Marie Svanberg, Cogs Creative.

Hej Marie. Vad gör ni på Cogs Creative?

Vi hjälper marknadsavdelningar och inhousebyråer att ta ett större ägarskap över sitt eget varumärke. Det kan handla om allt ifrån att hjälpa till att skapa mer kreativt utrymme genom att utbilda och coacha, till att stärka upp med ett helt team på plats hos kunden. Ibland hjälper vi också till med att hitta enstaka resurser.

 

Hur många är ni? 
Vi är 3 personer som driver Cogs Creative men är fler än 300 frilanskonsulter i vårt nätverk. 

 

Varför blev det c/o Berghs?
Anna Romson och Magnus Engström som grundat Cogs Creative är även undervisande lärare på Berghs. Vi hade letat lokal en tid och när erbjudandet dök upp tyckte vi alla tre att det var rätt. Att få ha sin arbetsplats på en skola där nya idéer och talanger utvecklas är väldigt inspirerande.

 

Vad hade ni för behov av arbetsplats?
Då vi jobbar hos/med kund större delen av tiden behövde vi ganska litet rum som är vår fasta mötesplats. Det är sällan vi är här alla tre, men jag har varit här nästan dagligen sedan vi flyttade in. 

 

Hur funkar allt hittills?
Toppen! Välkomnande, hjälpsamt och personligt bemötande varje dag. 

 

Hade ni koll på området sedan tidigare? 
Trots att jag bott i Stockholm i 30 år hade jag ingen koll på området sedan tidigare. Jag är glad över att få upptäcka denna fina stadsdel.

 

Vad är det bästa med att sitta här?
Svårt att välja en sak. Byggnaden och inredningen är inspirerande. Och för mig som har både barn och man som jobbar hemma är det en oas att få komma hit och jobba ostört. Jag har lätt att fokusera här. 

 

Vad jobbar du med just nu?
– Läser korrektur. Jag jobbar med en livsmedelskedja där det är högtryck i produktion.