Sommarens intensivkurser

Denna sommar erbjuder vi 12 kurser den 24–26 juni. Berghs intensivkurser fyller dig med kunskap, insikter och verktyg inom områden som facilitering, att skriva, hållbarhetskommunikation, sociala medier, ledarskap, produktionsledning, UX och marknadskommunikation. Sök idag – i morgon kan det vara försent.

Veckan efter midsommar, närmare bestämt den 24-26/6, erbjuder vi som vanligt ett antal av våra populära intensivkurser.

BERGHS INTENSIVKURSER SOMMAREN 2020

Adress: Sveavägen 34, Stockholm

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
KursansvarigAndris Zvejnieks
Kursstart: 24/6

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
KursansvarigMikael Rosén
Lästips: Här har vi pratat med några av deltagarna som tidigare gått kursen.
Kursstart: 24/6

Bygga varumärke i sociala medier
På denna kurs lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
KursansvarigaDeeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Lästips: En intervju med en av alla som gått kursen.
Kursstart: 24/6

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på hela din digitala kommunikation: från webb, nyhetsbrev, sociala medier till VR och poddar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart: 24/6 Går att söka efter att vi stängt ansökan till aprilkursen

Social Video
För dig som snabbt vill komma igång och få inblick i hela arbetsflödet från idé, manus, storyboard, ljus, filmning, ljudupptagning, post-production och publicering/distribution av din film.
KursansvarigAnders J Larsson
Lästips: En intervju med en deltagare
Kursstart: 24/6

Effektiv marknadskommunikation
Kursen vänder sig till dig som har kommit över nybörjarstadiet inom marknads­kommunikation. Du känner att du vill och kan ge mer till organisationen, men saknar de teoretiska och praktiska verktygen för att ta detta steg.
KursansvarigUlf Lesley
Kursstart: 24/6

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten – då är denna kurs för dig.
KursansvarigCharlotta Rydholm
Lästips: En intervju med en kursdeltagare.
Kursstart: 24/6

Produktionsledning
Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna närma dig eller arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
KursansvarigMalin Ingevall
Kursstart: 24/6

Leda kreativa möten
Du som brukar leda möten eller hålla i workshops vet att inget möte är det andra likt. Du vet också att de tillfällen då det klickar känns magiska! Den här kursen lär dig allt om hur du engagerar mötesdeltagarna och plockar fram deras mest kreativa sidor!
KursansvarigFrida Gatu
Kursstart: 24/6

UX Writing
En ny yrkestitel är född, UX Writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX Writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
KursansvarigaCaroline Birgersson och Moa Blomkvist
Kursstart: 24/6 Går att söka efter att vi stängt ansökan till vårens kurs

Strategisk hållbarhetskommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
KursansvarigErik Elvingsson Hedén
Lästips: En intervju med Erik som är kursansvarig.
Kursstart: 24/6

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
KursansvarigMie Nygren
Lästips: En intervju med en kursdeltagare.
Kursstart: 24/6

Ibland kommer man helt enkelt inte loss för att läsa en kurs en dag i veckan under en hel eller halv termin – hur mycket det än behövs. Kanske bor du inte i Stockholm eller så passar det helt enkelt bättre att förlägga två eller tre heldagar i rad, där du under intensiva timmar och fullt fokuserat tillgodogör dig nya insikter, kunskaper och vidgar ditt nätverk.

När ska jag söka?
Berghs intensivkurser (1-3 dagar) är väldigt populära och vill du vara helt säker på att få en plats är det mycket klokt att vara ute i god tid. Ansökningarna behandlas i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Så ett tips är att inte vänta till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Vad innebär det att hamna på en reservlista?
När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning. Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja.

Missa inte våra hotellerbjudanden för kursdeltagare
Varför inte passa på att ta en mysig Stockholmsweekend?

Mingel
Ta chansen att mingla med dina kurskamrater, lärare och deltagare från sommarens andra intensivkurser. Efter den första kursdagens slut anordnar vi en AW för alla deltagare i vårt café.

Här hittar du alla våra intensivkurser plus svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. Tips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med deltagare eller lärare.

Fortfarande osäker på vilken kurs du ska välja?

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs!

Orkar du inte vänta ändå tills i sommar har vi många kurser som startar tidigare än så. Här är hela Berghs aktuella kursutbud

Hoppas att vi får se dig på Berghs i sommar! 


Foto: Unsplash