Sommarens intensivkurser

datorskärm_stol

Denna sommar erbjuder vi 12 kurser den 29 juni–1 juli. Utöka ditt nätverk och få kunskap, insikter och verktyg inom områden som exempelvis hållbarhets­kommunikation, sociala medier, facilitering, social video, UX Writing och ledarskap. Begränsat antal platser. Sök idag – i morgon kan det vara för sent!

Skrivet av Berghs School of Communication
April 26, 2022

Veckan efter midsommar erbjuder vi som vanligt ett antal av våra populära intensivkurser. Boka in några heldagar, där du under intensiva timmar och fullt fokuserat tillgodogör dig nya insikter, kunskaper och även vidgar ditt nätverk.

Berghs intensivkurser är den perfekta lösningen för dig som vill lära dig mer under 1-3 intensiva dagar. Det går snabbt – och du tar dig långt framåt.

BERGHS INTENSIVKURSER SOMMAREN 2022

Plats: Berghs lokaler på Bobergsgatan 48 i Stockholm
Datum: 29 juni–1 juli

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten – då är denna kurs för dig.
Kursansvarig: Charlotta Rydholm
Kursstart:  29/6

UX Writing
Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.
Kursansvariga: Lena Stenberg och Anna Sundbaum Köhler
Kursstart: 29/6

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
KursansvarigAndris Zvejnieks
Kursstart: 29/6

Bygga varumärke i sociala medier
Att finnas i sociala medier är en självklarhet för de flesta företag och organisationer – men att veta på vilket sätt man ska kommunicera för att få effekt kan vara en utmaning. På kursen lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
KursansvarigaDeeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursstart: 29/6

Effektiv marknads­kommunikation
En väl fungerande kommunikation kan vara det som avgör hur ett företag lyckas, både internt och externt. Därför finns det få saker som är viktigare att satsa på än företagets marknads­kommunikation. Det här är en intensivkurs för dig som är varm i kläderna, men vill göra din kommunikation ännu mer effektiv!
KursansvarigUlf Lesley
Kursstart: 29/6

Leda innovationsprocesser
Vi befinner oss mitt i en transformation där innovation spelar en mycket stor roll. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda innovationsprocesser ger oss därför möjligheten att vara med och skapa framtiden.
KursansvarigFredrik Heghammar
Kursstart: 29/6

Content Marketing
Framgångsrik kommunikation och marknadsföring sker på mottagarens villkor. Ibland kallas det content marketing, ibland något annat, men grunden består av att skapa innehåll som din målgrupp frivilligt vill konsumera. Lär dig skapa affärsnytta med målgruppsanpassat, regelbundet och engagerande innehåll som stärker varumärket och driver försäljning.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: 29/6

Social Video
Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.
KursansvarigAnders J Larsson
Kursstart: 29/6

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart: 29/6

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
KursansvarigMikael Rosén
Kursstart: 29/6

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
KursansvarigMie Nygren
Kursstart: 29/6

Strategisk hållbarhets­kommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
KursansvarigErik Elvingsson Hedén
Kursstart: 29/6

När ska jag söka?

  • Sista ansökningsdatum står på respektive kurs – finns det platser kvar förlänger vi ansökningstiden. Därefter öppnar vi istället nästa kursstart.
  • Ansökningarna behandlas i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Så ett tips är att inte vänta till sista ansökningsdag!
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan aktivt tackat ja.

Vad innebär det att hamna på en reservlista?

  • När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning.
  • Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja.

Mingelsugen?
Ta chansen att mingla med dina kurskamrater, deltagare från de andra intensivkurserna och våra kursansvariga. Den första kursdagen anordnar vi en gemensam After Work kl 16.00-18.00 i Berghs café på plan 1.

Behöver du boka hotell?
Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare. Vi rekommenderar våra deltagare att alltid välja ett hotell/resa med avboknings- eller ombokningsmöjlighet.

Vill du veta mer om en kurs?

  • Lästips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen – ett bra sätt att få veta mer.
  • Chatta gärna med oss om du har frågor.

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud!