Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Sommarens intensivkurser

datorskärm_stol

Denna sommar erbjuder vi 10 kurser den 29 juni–2 juli. Undervisningen sker online, via livesändning i Zoom. Utöka ditt nätverk och få kunskap, insikter och verktyg inom områden som exempelvis sociala medier, Content Marketing, UX Writing och marknads­kommunikation. Begränsat antal platser. Sök idag – i morgon kan det vara för sent!

Skrivet av Berghs School of Communication
Maj 25, 2021

Veckan efter midsommar erbjuder vi som vanligt ett antal av våra populära intensivkurser. Boka in några heldagar, där du under intensiva timmar och fullt fokuserat tillgodogör dig nya insikter, kunskaper och vidgar ditt nätverk. På grund av det rådande Coronaläget ges kurserna online. Begränsat antal platser per kurs! Välj en tyst och lugn miljö, ordna en bekväm sittplats och zooma in.

BERGHS INTENSIVKURSER SOMMAREN 2021

Plats: Online via livesändning i Zoom plus Canvas, Berghs onlineplattform.

Leda innovationsprocesser
Vi befinner oss mitt i en transformation där innovation spelar en mycket stor roll. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda innovationsprocesser ger oss därför möjligheten att vara med och skapa framtiden.
KursansvarigFredrik Heghammar
Kursstart: Nu kan du söka höstens kurs

Bygga varumärke i sociala medier
Att finnas i sociala medier är en självklarhet för de flesta företag och organisationer – men att veta på vilket sätt man ska kommunicera för att få effekt kan vara en utmaning. På kursen lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
KursansvarigaDeeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

Effektiv marknads­kommunikation
En väl fungerande kommunikation kan vara det som avgör hur ett företag lyckas, både internt och externt. Därför finns det få saker som är viktigare att satsa på än företagets marknads­kommunikation. Det här är en intensivkurs för dig som är varm i kläderna, men vill göra din kommunikation ännu mer effektiv!
KursansvarigUlf Lesley
Kursstart: Nu kan du söka höstens kurs

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
KursansvarigAndris Zvejnieks
Kursstart: Nu kan du söka höstens kurs

Content Marketing
Framgångsrik kommunikation och marknadsföring sker på mottagarens villkor. Ibland kallas det content marketing, ibland något annat, men grunden består av att skapa innehåll som din målgrupp frivilligt vill konsumera. Lär dig skapa affärsnytta med målgruppsanpassat, regelbundet och engagerande innehåll som stärker varumärket och driver försäljning.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
KursansvarigMie Nygren
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

Strategisk hållbarhets­kommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
KursansvarigErik Elvingsson Hedén
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
KursansvarigMikael Rosén
Kursstart:Nu kan du söka höstens kurs

UX Writing
Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.
Kursansvarig: Moa Blomkvist
Kursstart: Nu kan du söka höstens kurs

När ska jag söka?
Sista ansökningsdatum står på respektive kurs – finns det platser kvar förlänger vi ansökningstiden. Därefter öppnar vi istället nästa kursstart. Ansökningarna behandlas i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Så ett tips är att inte vänta till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Vad innebär det att hamna på en reservlista?
När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning. Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja.

Vill du veta mer om Zoom och att studera online?
Har du inte gått någon kurs online tidigare? Alla deltagare använder sig av mikrofon och webbkamera för att kunna interagera med varandra. Här kan du läsa mer om Zoom och onlineundervisning. Chatta eller mejla gärna om något känns oklart! Det kommer också att finnas tillfälle att öva i Zoom innan kursstart.

Vill du veta mer om en kurs?
Lästips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare och/eller kursdeltagare – ett bra sätt att få veta mer.

Fortfarande osäker på vilken kurs du ska välja?

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs! och hela Berghs aktuella kursutbud