Sommarens intensivkurser

datorskärm_stol

Denna sommar erbjuder vi 12 kurser den 29 juni–2 juli. Undervisningen sker online, via livesändning i Zoom. Utöka ditt nätverk och få kunskap, insikter och verktyg inom områden som sociala medier, content marketing, UX, hållbarhets­kommunikation, ledarskap och projektledning. Begränsat antal platser. Sök nu!

Skrivet av Berghs School of Communication
April 8, 2021

Veckan efter midsommar erbjuder vi som vanligt ett antal av våra populära intensivkurser. På grund av det rådande Coronaläget ges de online. Begränsat antal platser per kurs! Välj en tyst och lugn miljö, ordna en bekväm sittplats och zooma in.

Boka in några heldagar, där du under intensiva timmar och fullt fokuserat tillgodogör dig nya insikter, kunskaper och vidgar ditt nätverk.

BERGHS INTENSIVKURSER SOMMAREN 2021

Plats: Online via livesändning i Zoom plus Canvas, Berghs onlineplattform.

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
KursansvarigAndris Zvejnieks
Kursstart: Tisdag 29/6

Effektiv marknadskommunikation
En väl fungerande kommunikation kan vara det som avgör hur ett företag lyckas, både internt och externt. Därför finns det få saker som är viktigare att satsa på än företagets marknads­kommunikation. Det här är en intensivkurs för dig som är varm i kläderna, men vill göra din kommunikation ännu mer effektiv!
KursansvarigUlf Lesley
Kursstart: Tisdag 29/6

Strategisk hållbarhetskommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
KursansvarigErik Elvingsson Hedén
Kursstart: Tisdag 29/6

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
KursansvarigMie Nygren
Kursstart: Tisdag 29/6 Går att söka först efter att ansökan stängt till kurstarten i april.

UX Writing
En ny yrkestitel är född, UX Writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX Writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
Kursansvarig: Moa Blomkvist
Kursstart: Tisdag 29/6 Går att söka först efter att vi stängt ansökan till kursen i maj.

Bygga varumärke i sociala medier
På kursen lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
KursansvarigaDeeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursstart: Onsdag 30/6

Produktionsledning
Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna närma dig eller arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
KursansvarigMalin Ingevall
Kursstart: Tisdag 29/6

Content Marketing
Framgångsrik kommunikation och marknadsföring sker på mottagarens villkor. Ibland kallas det content marketing, ibland något annat, men grunden består av att skapa innehåll som din målgrupp frivilligt vill konsumera. Lär dig skapa affärsnytta med målgruppsanpassat, regelbundet och engagerande innehåll som stärker varumärket och driver försäljning.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: Tisdag 29/6

Social Video
Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.
KursansvarigAnders J Larsson
Kursstart: Tisdag 29/6

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart: 29/6

Leda innovationsprocesser
Vi befinner oss mitt i en transformation där innovation spelar en mycket stor roll. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda innovationsprocesser ger oss därför möjligheten att vara med och skapa framtiden.
KursansvarigFredrik Heghammar
Kursstart: Tisdag 29/6

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
KursansvarigMikael Rosén
Kursstart: Tisdag 29/6

Lästips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med deltagare eller lärare – ett bra sätt att få veta mer.

När ska jag söka?
Berghs intensivkurser (1-3 dagar) är väldigt populära och vill du vara helt säker på att få en plats är det mycket klokt att vara ute i god tid. Ansökningarna behandlas i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Så ett tips är att inte vänta till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Vad innebär det att hamna på en reservlista?
När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning. Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja.

Vill du veta mer om Zoom och att studera online?
Har du inte gått någon kurs online tidigare? Alla deltagare använder sig av mikrofon och webbkamera för att kunna interagera med varandra. Här kan du läsa mer om Zoom och onlineundervisning. Chatta eller mejla gärna om något känns oklart! Det kommer också att finnas tillfälle att öva i Zoom innan kursstart.

Fortfarande osäker på vilken kurs du ska välja?

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs! och hela Berghs aktuella kursutbud