Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Designstudenter tolkar framtidens design i utställning

tomorrownightinsweden

Framtidens designers tolkar framtidens design. Resultatet visas på en utställning på Designgalleriet i Stockholm, med start den 20 mars. Vi bad om en förhandstitt på några av verken och ställde några frågor till Berghs designstudent Emelie Svensson.

Under titeln #tomorrownightinsweden ställer snart Berghs designstudenter ut sina unika arbeten i form av illustrationer, installationer, vinyl, light boxes, typografi och 3D-installationer. Allt i ett samarbete med Designgalleriet i Stockholm.

Utställningen pågår mellan den 20 och 24 mars och speglar alltså Berghs förstaårs-studenters syn på framtidens design. En av studenterna som ställer ut är Emelie Svensson.

emelie

Hej Emelie! Beskriv vad det är besökarna kan vänta sig i den här utställningen?

Framtidens design går inte att förutse men du som kommer till #tomorrownightinsweden får en sneak peek av det som vi, morgondagens designers, drömmer om. Det är en livlig mix av allt från storskaliga installationer, interaktiva konstverk och traditionell svensk design i oväntad tappning. Det blir något utöver det vanliga!

Hur har det varit att jobba med det här projektet?

Så klart har det här varit en stor utmaning. Det har varit oerhört tidskrävande då vi organiserar allting själva under ledning av vår handledare Jenny Theolin. Många av projekten är fortfarande under bearbetning och vi är jätteimponerade av våra klasskamrater och deras insats. Det här blir verkligen sjukt bra!

Vad hoppas du att besökarna ska lämna utställningen med för känsla?

Att svensk design är så mycket mer än bara minimalism och funktionalitet. Framtiden är oviss men den är vår att forma hur vi vill.

arvid

Vill du besöka utställningen?

Utställningen pågår mellan den 21 och 24 mars på Designgalleriet, Kammakargatan 52 i Stockholm. Öppettider är kl. 11:00 - 18:00. Vernissage den 20 mars mellan klockan 17.00 - 20.00.

Hashtag: #TomorrowNightInSweden, kolla gärna in delar av utställningen på Instagram!