Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Digifredag 33

I veckans Digifredag: Butiksdöd, en ny dataläcka, populära Youtube-klipp och Indien växer på nätet.

December 7, 2018

Facebook delar med sig av användardata, igen!

Facebook har gett utvalda företag exklusiv tillgång till användardata, enligt läckta dokument ifrån företaget. Facebook själva uppger i ett uttalande efter offentliggörandet att dokumenten bara redogör för en del av historien...

Fick inte drömpraktiken på Apple Music, gjorde om hela appen ändå

Jason Yuan, student på Northwestern University i Chicago, USA ansökte om drömpraktiken på Apple. Där skulle han få jobba med Apple Music och förbättra upplevelsen. Han fick ett brev om att de gått vidare med andra kandidater, men det stoppade inte honom från att re-designa hela deras app ändå.

Är butiksdöden här?

Breakit har sammanställt en lista på butiker som haft det tufft i år. Där hittar man allt ifrån Odd Molly till XXL Sports.

Clear Channel tar tag i ett samhällsproblem

Vintern och kylan är här, genom digitala annonstavlor runtom i Stockholm visar de närmaste härbärge om det blir för kallt. Allt för att hjälpa utsatta människor i samhället.

EU har svårt att komma överens om hur digitala jätteföretag ska beskattas

Frankrikes regering driver hårt frågan om att nätjättarna Google och Facebook måste betala mer skatt i EU-länderna. Men alla håller inte med, bland dessa hittar vi Sverige.

Kommer Indien ta över YouTube och Instagram med sina användare?

Indien växer så det knakar. Snart är landet större än Kina i antalet invånare" Fler och fler får även tillgång till internet i landet, siffrorna bara växer. Frågan är hur det kommer märkas av på internet?