Artiklar

''Digital Design & Strategy utmanade mig på ett inspirerande och roligt sätt''

Digital Design & Strategy är ett ettårigt heltidsprogram där studenter hårdtränas i att skapa effektiv kommunikation för produkter och tjänster som når fram genom dagens digitala brus. Efter utbildningen kan man bland annat jobba som UX-designer, produktdesigner eller grafisk designer. Vi har intervjuat tidigare Digital Design & Strategy-studenten Elisabeth Changa, som berättar hur hon upplevde utbildningen och var hon hamnade efter examen.

Hej Elisabeth! Berätta kort om dig själv.
Jag är en social själ med öga för design, kreativitet digitalt så väl som strategiskt. Jag hade länge fått höra att jag skulle passa som UX-designer, varpå jag svarade ”vad är UX-design?” Ett år senare har nyfikenhet kring användarnas behov fortsatt att inspirerat mig. Jag kan inte få nog av att hitta lösningar till bra produkter och tjänster, digitalt som analogt. Jag ser en stadig trend på marknaden kring behovet av upplevelser som lockar och upplevelser som är anpassade efter den rätta målgruppen, vilket känns tryggt – det betyder att vi UX- och digitala designers kommer att behövas en lång tid framöver.

Vad var din upplevelse av programmet Digital Design & Strategy?
Utbildningen utmanande mig på ett sätt som var inspirerande och roligt! Design är så mycket mer än färger, form och Adobe-programmen. Genom utbildningen förstod jag att det handlar om processer, hur man kommunicerar med människor och rätt målgrupp. Det handlar också om hur man arbetar med andra i grupp och får folk att förstå kundens behov. Utöver detta fick vi genom utbildningen en liten inblick i hur man arbetar med färg, tester, wireframes och planering.

Var hamnade du efter examen?
Genom research och nätverkande hittade jag folk inom branschen som tipsade mig om HiQ. HiQ är ett IT-konsultbolag där jag jobbar som designer på deras designavdelning. Vi arbetar med olika typer av design som service design, business design, UI-design, produktdesign och UX-design. Företaget värnar om sina anställda genom kompetensutveckling och att vi generellt ska trivas på arbetsplatsen genom arbeta för ett öppet klimat.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att studera samma utbildning som du?
Våga söka! Jag trodde att jag inte skulle ha en chans att komma in på grund av min etniska bakgrund och kön men jag sökte och kom in på utbildningen. Det är en plats för alla oavsett bakgrund och utbildningen har gett mig erfarenhet, möjligheter och fina vänner för livet. Så sök, du kommer att ha superkul!

Läs mer och ansök till Digital Design & Strategy här. Ansök till programmet senast 1 augusti för chans att bli antagen till hösten 2021!