Artiklar

Vad gör en grafisk designer?

Typografi, motion design, design thinking, förpackningsdesign, visuella identiteter - ingen fara om du inte har någon koll på dessa begrepp – när du är utbildad inom grafisk design så sitter dessa som ett rinnande vatten. Men vad kan du jobba som när du är utbildad till grafisk designer? Möjligheterna är många!

Vad gör en grafisk designer?

Grafisk design är ett område inom visuell kommunikation som är under ständig utveckling. Men även om mycket är nytt och mycket förändras från en dag till en annan är grunderna och principerna inom grafisk design alltid desamma. Med en verktygslåda av typografi, färg & form, bilder, illustrationer och andra grafiska element, skapar du visuell kommunikation för varumärken inom både den privata och offenliga sektorn. Det kan t.ex vara förpacknings- design, identiteter och logotyper, rörlig grafisk design, UX.

Arbetsverktygen är oftast digitala och man jobbar inom flera olika programvaror i Adobe CC. Cinema4D och Figma är andra program som förekommer beroende på uppdrag.
Grunden till visuell kommunikation kommer ur kunskapen och förmågan att ta fram idéer med olika metoder och att kunna lösa en uppdragsgivares problem.

Vad kan man arbeta med som grafisk designer?

Här är möjligheterna många och det beror helt på vad du vill specialisera dig inom i ditt dagliga jobb. Det kan vara allt ifrån yrken som grafisk designer, Motion Designer, UX-designer, Art Director.

Plugga Communication Design på Berghs!

Har du funderat på en framtid inom grafisk design så är det här heltidsprogrammet något för dig. Communication Design är utbildningen för dig som vill utveckla dina visuella talanger. Under två år arbetar du praktiskt med bland annat grafisk design, motion design, förpackningsdesign och digital design – för att förbereda dig för en framtid inom visuellt kreativa yrkesroller.

Mer om utbildningen

Vem passar som grafisk designer?

För dig som aldrig får nog av idéer och kan knappt vänta på att visualisera dem. För dig är visuell kommunikation svaret på många frågor vare sig det gäller snygga magasin, innovativa appar, spännande webbdesign, smarta butikskoncept eller coola förpackningar.

Vilka olika utbildningar finns inom grafisk design på Berghs?

På Berghs erbjuder vi både heltidsprogram för dig som är i början av din karriär, då kan något av dessa program passa dig:Communication Design, Art Director/Copywriter, Digital Design & Strategy.

Vi erbjuder även kurser inom grafisk design, både för dig som är helt ny inom området och vill testa på om detta är något för dig (Grafisk design Start på kvällstid & Grafisk design på distans), samt kurser för dig som redan har förkunskaper och vill fördjupa dig inom området (Grafisk design på kvällstid & Grafisk design på distans).