Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: "Man måste gräva genom skiten för att nå till guldet"

skarmavbild    kl

27-åriga Oscar Wickman från Göteborg är före detta Berghs Bachelor-studerande. Han gjorde sin utbytesperiod i San Francisco i USA på Academy of Arts University. I den här filmade intervjun berättar Oscar om sina studier, om när han visste att han var redo att pröva sina vingar och m hur det är att arbeta som Art Director på en av världens mest välrenommerade byråer.

Oscar jobbar nu som Art Director på reklambyrån AKQA och ser en hel del skillnader mellan hur arbetsklimatet i USA och Sverige ser ut. I USA finns oftare möjlighet att jobba med större varumärken, större kampanjbudgeter och därmed större möjligheter, men även tydligare hierarkier på arbetsplatserna och fler mellansteg tills man når de riktigt prestigefulla jobbtitlarna. Intervjun filmades i San Francisco på AKQA och språket är engelska. Ta en titt!

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller media och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs School of Communication i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor.

Vill du veta mer om Berghs Bachelor?

Nyfiken på Berghs Bachelor som startar varje vår och höst på Berghs? Läs mer om programmet och ansök här! 

Nyfiken på företagen som Oscar pratar om i intervjun?

Här är länkarna!